Α’ ΕΣΚΑ, είμαστε εδώ!!!

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης της wild card από την Hellenic BasketBall Federation , η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μέσα Μαϊου και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουλίου, έφερε την ομάδα των ΓΣΑΑ Μπάσκετ Άγιοι Ανάργυροι από την Α ΕΣΚΑ στην Γ Εθνική Κατηγορία και – συνεπακόλουθα ως πρώτη επιλαχούσα – την Ομάδα μας στην 1η Κατηγορία της μεγαλύτερης Ένωσης για πρώτη φορά στην ιστορία μας.
Μέσα από μια προσπάθεια που για τον Σύλλογο ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, το γεγονός ότι την περίοδο 2023-24 οι ομάδες Ανδρών, Εφήβων και Παίδων ενός δυναμικού ερασιτεχνικού σωματείου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στο υψηλότερο επίπεδο, αποτελεί το επιστέγασμα οράματος, σχεδίου και προγραμματισμού με συνέπεια και σταθερότητα των Διοικήσεων όλων αυτών των ετών που έκαναν σιγά σιγά υπερβάσεις, προσφέροντας σε όλους τους αθλητές το δικαίωμα του ονείρου για την επίτευξη υψηλών και δύσκολων κορυφών.
Σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή για την Ανδρική Ομάδα, ένα μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει στα πρόσωπα έκαναν το όνειρο πραγματικότητα από το 2010 και μετά και ο κάθε ένας έβαλε μικρό ή μεγάλο λιθαράκι.
* Σοφία Πική (2010-2016), Σταύρο Βελιώτη (2016-2019), σας ευχαριστούμε για τα θεμέλια που θέσατε με την επανεκκίνηση του Ανδρικού Τμήματος, τις σημαντικές επιτυχίες των πρώτων εννέα ετών και την σταθερή παρουσία σας.
* Άγγελε Τάσκο (2019-2022), είναι η δική σου πολυετής, σταθερή και αταλάντευτη προσπάθεια με την παρουσία, την αφοσίωση και την δέσμευση πολύτιμου προσωπικού χρόνου ώστε να γίνει αληθινό το δύσκολο έργο της δημιουργίας – σχεδόν από το μηδέν το 2012 – μιας σύγχρονης Αθλητικής Ακαδημίας με ισχυρά θεμέλια στις νεαρές, μικρές και πολύ μικρές ηλικίες, της σύνδεσης της με την δυναμική κοινότητα γονέων, φίλων και υποστηρικτών στα Γλυκά Νερά και της διατήρησης σε υψηλό επίπεδο.
– Ευχαριστούμε τον coach Σκλαβούνο για τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες που έφεραν την ομάδα από την Δ’ στη Β’ κατηγορία το 2013-2019.
– Ευχαριστούμε τον coach Κατσαμπέκη για την εδραίωση της ομάδας στην πολύ δύσκολη Β κατηγορία το 2019-2023, εν μέσω πανδημίας, και την πανάξια κατάκτηση της φετινής 5ης θέσης σε όλη την Β ΕΣΚΑ που έδωσε τελικά το εισιτήριο ανόδου στην πρώτη κατηγορία.
– Ευχαριστούμε τους παίκτες που όλα αυτά τα χρόνια έπαιξαν με την φανέλα των Γλυκών Νερών καθώς έχουν προσωπική συμμετοχή και μερίδιο στην ιστορία που συνεχίζει να γράφεται.
– Ευχαριστούμε τους συνεργάτες ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, διασώστες, την ομάδα της SeekNSkill, τον coach Τεγόπουλο, τους πολύτιμους χορηγούς και τον Δήμος Παιανίας που κάθε χρόνο προσφέρουν την υποστήριξη τους.
– Ευχαριστούμε τους φιλάθλους, τους γονείς, όλους όσους έχουν βρεθεί στις κερκίδες του Sweet Waters Arena και χειροκροτούν, ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την ομάδα μας, σεβόμενοι το άθλημα και τα φιλοξενούμενα σωματεία.
Η νυν Διοίκηση του Γ.Σ. Γλυκών Νερών, συνεχίζει δυναμικά και με διαφάνεια το έργο της προσφοράς στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα Γλυκά Νερά και στα δύο αθλήματα. Το βόλεϊ άλλωστε διατηρείται εξίσου επί σειρά ετών σε κορυφαίο επίπεδο στην Αττική, με επιτυχίες της Γυναικείας Ομάδας αλλά και των άλλων τμημάτων μας.
Ως προς την διαδικασία της wild card, μαζί με τον Τεχνικό Διευθυντή και πρωτεργάτη των επιτυχιών από το 2011 Μ. Σπηλιωτόπουλο παρακολουθήσαμε τα τεκταινόμενα διακριτικά και νηφάλια χωρίς καμία προσδοκία για αυτό που τελικά ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.
Υποστήριξαμε έμπρακτα τον σχεδιασμό για τη νέα αυτή σελίδα τόσο των Ανδρών όσο και των Νέων (U21) σύμφωνα τις κατευθύνσεις και επιλογές του coach Φαρμάκη.
Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε σε μικρούς και νεαρούς αθλητές που μοιράζονται μαζί μας την αγάπη για το μπάσκετ και επιθυμούν την προσωπική εξέλιξη μέσα από την ομαδική προσπάθεια και την εδραίωση δεσμών φιλίας.
Το triple-A της συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία των Ανδρών, των Εφήβων και των Παίδων, μας γεμίζει με ένα πολύ έντονο συναίσθημα συγκίνησης, υπερηφάνειας, αλλά και σεβασμού στην σπουδαιότερη στιγμή του Τμήματος Μπάσκετ του Συλλόγου.
Είναι το ίδιο έντονο συναίσθημα με αυτό που έχουμε όταν βλέπουμε τα πολύ μικρά παιδιά ηλικίας 5 ετών να έρχονται με χαρά για την πρώτη τους εμπειρία στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και από Οκτώβριο σας περιμένουμε στα εντός έδρας παιχνίδια κάθε Δευτέρα!