Ένα όνειρο. Ένας στόχος. Και πολύ, σκληρή, δουλειά...

Μετά από 16 δύσκολες αγωνιστικές, η διαδρομή της ομάδας των Παίδων πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε. 14 παιδιά, μέσα από αντιξοότητες, τραυματισμούς, απρόβλεπτες καταστάσεις, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ελπίζουν στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης και στην πρόκριση στον επόμενο γύρο.


Την Κυριακή αυτή, στις 12:30, η ομάδα μας (12-4) αντιμετωπίζει την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων 'Πλάτων' (16-0).


Ο αντίπαλος, αήττητος κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 4ο Όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορία Παίδων. Έχει την καλύτερη επίθεση (μ.ο. 72,5 πόντοι) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (μ.ο. 40,7 πόντοι) με ένα μέσο όρο διαφοράς περίπου 32 πόντων.


Η ομάδα μας, έχοντας ένα αήττητο σερί εντός έδρας 8-0 στο τρέχον πρωτάθλημα και συνολικά 17-0 την τελευταία διετία, έχει τη δική της ευκαιρία να γράψει μία πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της. Έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση (μ.ο. 52,9 πόντοι) και την τρίτη καλύτερη άμυνα (42,2 πόντοι). Η πολύ δυνατή έδρα μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς ο μέσος όρος επίθεσης ανεβαίνει στους 58 πόντους και η άμυνα καθηλώνει τις αντίπαλες ομάδες στους 36 πόντους.


Στον αγώνα του 1ου γύρου ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων 'Πλάτων' είχε επικρατήσει με 63-44 σε έναν αγώνα όπου η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική μένοντας κοντά στο σκορ για περίπου 33'.


Για τον αγώνα της Κυριακής και το όνειρο της νίκης απέναντι στους πρωτοπόρους θα απαιτηθεί τεράστια προσπάθεια στις τρεις προπονήσεις που απομένουν, ψυχική συγκέντρωση στον στόχο και σκληρή, πολύ σκληρή δουλειά. Η ομάδα των Παίδων έχει κατακτήσει έως τώρα πολλές μικρές ή μεγαλύτερες κορυφές. Την Κυριακή την περιμένει η πιο ψηλή και πιο δύσκολη.


Σε αυτή την προσπάθεια, είναι σημαντική η υποστήριξη της δυναμικής κερκίδας που έχει διαμορφώσει το Κλειστό μας Γυμναστήριο σε μία απόρθητη έδρα για όλα τα Τμήματα Basket.


ΥΓ. Ο τίτλος του μηνύματος είναι δανεισμένος από έναν σπουδαίο προπονητή του Κολλεγιακού Πρωταθλήματος NCAA, τον Jimmy Valvano. O Jimmy V, οδήγησε την ομάδα του North Carolina State στον τίτλο το 1983. Σε μία από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του NCAA, οι Wolfpacks επικράτησαν επί ανώτερων αντιπάλων (North Carolina - Michael Jordan, Virginia - Ralph Sampson και άλλων) σε ένα σερί επτά νικηφόρων αγώνων με μέσο όρο διαφοράς μόλις 3,1 πόντους και με δύο αγώνες μάλιστα να κρίνονται στην παράταση. Στον τελικό της διοργάνωσης, απέναντι στην πανίσχυρη ομάδα του Houston University στην οποία έπαιζαν οι Hakeem Olajuwon και Clyde Drexler και η οποία προερχόταν από ένα σερί 26 συνεχόμενων νικών με μέσο όρο 20 πόντων, το Wolfpack του Jimmy V επικράτησε με 54-52 σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του NCAA. Η ιστορία του NC State Wolfpack δείχνει το μονοπάτι και στη δική μας ομάδα.