Ξεκίνημα με 2/2 νίκες για Εφηβικό και Παιδικό!

Τα καλύτερα ‘εγκαίνια’ για το νέο ηλεκτρονικό πίνακα έγιναν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με το ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ.


Οι ομάδες Εφήβων και Παίδων αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες του Α.Σ. Παιανίας "Κτησιφών" και πέτυχαν δύο μεγάλες σε έκταση και σε ποιότητα νίκες.


Ο πρώτος, χρονικά, αγώνας ήταν των Παίδων. Με κορμό την ομάδα του 2003, την συμμετοχή παιδιού από το 2004 και με την ηγετική καθοδήγηση δύο παιδιών του 2002, η ομάδα μας επικράτησε με 76-35 κυριαρχώντας και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Με αφετηρία την πολύ δυνατή άμυνα και τις αλληλοκαλύψεις, μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, έτρεξε ένα σερί 18-0 αξιοποιώντας στο έπακρο τον αιφνιδιασμό και την καλή κυκλοφορία και ολοκλήρωσε το ημίχρονο προηγούμενη 40-12.


Στα σημαντικά στοιχεία του δεύτερου ημιχρόνου ήταν η συμμετοχή όλων των παικτών, η βελτίωση στο ποσοστό ευστοχίας των ελεύθερων βολών και η εκτέλεση διαφόρων επιθετικών συστημάτων στα οποία η ομάδα είχε δουλέψει όλη την περίοδο της προετοιμασίας. Στα επόμενα παιχνίδια θα χρειαστεί να βελτιωθεί η παραγωγικότητα από το μακρινό σουτ καθώς και η βελτίωση στο τελείωμα ορισμένων εύκολων φάσεων.


Διακύμανση: 15-9, 40-12, 55-25, 76-35

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Σκουτέρης Α. 4, Ηλιόπουλος 10, Σαμαράς 14, Καμπούρης Αλ. 2, Μερκάι 5, Τάσκος 8, Γιατσίδης, Κοντέλας 4, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ. 5, Βρακατσέλης 18, Χονδρός 6.


Ο επόμενος αγώνας είναι εκτός έδρας, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 19:30, με την ομάδα Α.Ο. Πικερμίου (0-1).
Ο δεύτερος αγώνας ήταν των Εφήβων. Μετά από μία πολύ δυνατή προετοιμασία και με ένα κορμό πλέον δώδεκα αθλητών με αθλητικές εμπειρίες από τις διοργανώσεις ΕΣΚΑ των προηγούμενων ετών, η ομάδα μας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα.


Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, εκμεταλλευόμενη την πολύ καλή φυσική κατάσταση και τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και απόδοσης, η ομάδας δημιούργησε μία διαφορά η οποία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο +24. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά και μία χαλάρωση στην άμυνα έφερε την αντίπαλη ομάδα μπροστά με επιμέρους σκορ 15-12, αλλά στο τέλος ένα πολύ δυνατό φίνις εκτόξευσε τη διαφορά στο +39.


Στα σημαντικά στοιχεία του αγώνα ήταν η συμμετοχή όλων των παικτών, η ισορροπημένη επιθετική παραγωγή από όλες τις θέσεις, και η ομοιογένεια ανάμεσα στους παίκτες στην αρχή μίας ιδιαίτερα απαιτητικής χρονιάς.


Διακύμανση: 19-8, 37-13, 49-28, 72-33

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Πόλος, Μαθιουδάκης 15, Κοντογιωργάκης 2, Κοκκινίδης 6, Τσουκνίδας 10, Άννινος 1, Μπελαδάκης 2, Κωλέτσης 13, Οικονόμου, Καλέσι 4, Σταύρου 18, Νάσιος 1.


Ο επόμενος αγώνας είναι εκτός έδρας, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00, με την ομάδα Α.Ο. Πικερμίου (0-1).


Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς και φιλάθλους που ήλθαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας. Η παρουσία τους είναι σημαντική για την ενθάρρυνση των παιδιών στους εντός και εκτός έδρας αγώνες αλλά και για την ιδίοις όμμασι αντίληψη και αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των προπονητών και των αθλητών.