Έντονες συγκινήσεις για Εφηβικό και Παιδικό

Για την τέταρτη αγωνιστική των Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ, οι ομάδες Εφήβων και Παίδων του Συλλόγου μας αντιμετώπισαν εντός έδρας τις πολύ δυνατές ομάδες του Α.Ο. Αργοναύτη Τριγλίας Ραφήνας, με αποτέλεσμα 1 νίκη και 1 ήττα.


Για τον πρώτο αγώνα, η ομάδα των Παίδων - με συμμετοχή και των δώδεκα αθλητών - πέτυχε μία μεγάλη νίκη στην παράταση με 56-51. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν εμφανές ότι η ομάδα μας ήταν διατεθειμένη να διεκδικήσει κάθε μία πιθανότητα νίκης επί ενός αντιπάλου ο οποίος στοχεύει στην κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του Ομίλου.


Με όπλα την συγκέντρωση και προσήλωση στην αμυντική λειτουργία, η ομάδα μπόρεσε από νωρίς να μην αφήσει στους δύο καλύτερους παίκτες της Τριγλίας να βρουν ρυθμό και εύκολα καλάθια. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 10-9. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η χαμηλή επιθετική παραγωγικότητα και ορισμένα λάθη οδήγησαν σε εύκολα καλάθια τον αντίπαλο και το ημίχρονο έκλεισε με 18-22 υπέρ της Τριγλίας, ενώ μεγάλο πρόβλημα ήταν ο αριθμός των πολλών φάουλ βασικών παικτών.


Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τριγλία άνοιξε την ψαλίδα και έφτασε να προηγείται και με δέκα πόντους. Όπως όμως είχε φανεί και στην προηγούμενη αγωνιστική, ο προπονητής έχει εμφυσήσει την ψυχολογία της αντίδρασης και της διάθεσης μάχης πόντο με πόντο, φάση με φάση και σώμα με σώμα σε κάθε σημείο του αγώνα. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Τριγλία να έχει απωλέσει την μεγάλη διαφορά και να προηγείται με 34-38. Η τελευταία περίοδος ήταν μία πραγματική μάχη χαρακωμάτων με κάθε πόντο να επιτυγχάνεται με μεγάλη προσπάθεια ενώ η αμυντική λειτουργία ήταν υποδειγματική με παθητικό μόλις 3 (!) πόντων σε οκτώμισι λεπτά καίτοι οι αντίπαλοι υπερτερούσαν σε ύψος. Η ομάδα μας προηγήθηκε μάλιστα με 46-41 1'15'' πριν την λήξη του αγώνα, αλλά ένας τραυματισμός, η ευστοχία σε δύο μεγάλα μακρυνά σουτ και η αστοχία σε ελεύθερες βολές έφεραν την ισοπαλία στην κανονική διάρκεια με 46-46.


Στο πεντάλεπτο της παράτασης, τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό και με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κατέκτησαν μία πανάξια και δίκαιη νίκη με 56-51 η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως.


Διακύμανση: 10-9, 18-22, 34-38, 46-46 (κ.α.), 56-51

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Αυδής, Ηλιόπουλος, Σαμαράς, Σκουτέρης Ανδρ., Καμπούρης Αλ., Μερκάι, Γιατσίδης, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ., Βρακατσέλης, Χόνδρος, Σγουρός.


Ο επόμενος αγώνας είναι εκτός έδρας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 13:45, με την ομάδα του Γ.Σ. Κερατέας (2-2).

Στο δεύτερο αγώνα ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο αήττητες ομάδες του Ομίλου. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε νικήτρια την ομάδα της Τριγλίας με 55-49 και την ομάδα μας να αποδεικνύει ότι δικαίως είναι στις κορυφαίες θέσεις του Ομίλου αλλά και να αντιλαμβάνεται ότι σε ένα παιχνίδι υψηλής δυσκολίας οι λεπτομέρειες κρίνουν αποφασιστικά τον τελικό νικητή.


Η αντίπαλη ομάδα από την αρχή απέκτησε το προβάδισμα και έχοντας δύο παίκτες σε εξαιρετική ημέρα διατηρούσε μία διαφορά 5-8 πόντων. Το ημίχρονο έληξε με 23-29 με την φιλοξενούμενη να κερδίζει στο επιμέρους σκορ και τις δύο πρώτες περιόδου. Η χαμηλή επιθετική συγκομιδή, απόρροια της πολύ δυνατής άμυνας, βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο πλέον κρίσιμο σημείο του αγώνα η ομάδα μας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις συνέπειες μίας τεχνικής ποινής και να διεκδικήσει έως το τέλος τη νίκη.


Διακύμανση: 12-16, 23-29, 38-43, 49-55

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Νάσιος 6 (2), Κοκκινίδης, Καλέσι 1, Μπελαδάκης 2, Μαθιουδάκης 5, Κωλέτσης 7, Γλέντης 21(1), Πόλος, Άννινος, Σταύρου 6(1), Κοντογιάννης, Κοντογιωργάκης 1.

Ο επόμενος αγώνας είναι εκτός έδρας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 15:15, με την ισόβαθμη ομάδα του Γ.Σ. Κερατέας (3-1).


Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας.