Η Ομάδα...

Τι θέλουμε; Τι, αλήθεια, θέλουμε; Από τον εαυτό μας, από τον συμπαίκτη μας, από τον προπονητή μας;


Θέλουμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε φάση, σε κάθε καλή ή κακή στιγμή να παίζουμε ως Ομάδα. Οι αντίπαλοι μπορεί να υπερτερούν σε ύψος, σε όγκο, σε τεχνικά προσόντα στον όμιλό μας και στο πρωτάθλημά μας, αλλά όταν θα μας αντιμετωπίζουν θα υπάρχει μόνο η δική μας Ομάδα, η οποία θα παίζει, θα ζει και θα αναπνέει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ως Ομάδα.


Κανένας παίκτης δεν είναι πιο σημαντικός από την Ομάδα. Κανένας προπονητής δεν είναι πιο σημαντικός από την Ομάδα. Την Ομάδα. Την Ομάδα. Την Ομάδα !!!


Αν σκεφτούμε με αυτόν τον τρόπο - όλοι μας - σε ό,τι κάνουμε ή δεν κάνουμε στη διάρκεια μίας προπόνησης ή ενός αγώνα, τότε θα αναλογιστούμε τι επίπτωση μπορεί να έχουν οι ενέργειές μας στην Ομάδα. Στη ζωή μεγαλώνοντας, ορισμένοι ίσως καταφέρουν να παίξουν επαγγελματικό μπάσκετ και άλλοι να δημιουργήσουν μία καριέρα με τα ξεχωριστά ατομικά προσόντα, πολύ μετά αφού θα έχουν τελειώσει από το Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών και από τις εμπειρίες αυτών των ετών.


Ποτέ όμως δε θα ξαναπαίξετε για την Ομάδα αυτή, όπως είναι σήμερα, και στην οποία είσαστε μέλη της. Θα παίζετε για ένα συμβόλαιο, θα εργαστείτε για μία ανταμοιβή, για το ένα ή το άλλο στοιχείο κίνητρο στην επαγγελματική σας διαδρομή. Θα παίζετε για οτιδήποτε άλλο, εκτός από την Ομάδα.


Αναλογιστείτε λοιπόν πόσο όμορφο και πόσο σημαντικό είναι να είστε μέρος της Ομάδας!


Και σε ό,τι αφορά τους αγώνες; Τα αποτελέσματα; Θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα γιατί θα παίξουμε ως Ομάδα. Και τον μεθεπόμενο. Και τον άλλο μετά από αυτό, για πάντοτε θα παίζουμε ως Ομάδα. Θα είμαστε καλύτεροι από οποιονδήποτε αντίπαλο, γιατί θα παίζουμε ως Ομάδα. Με πίστη ο ένας συμπαίκτης για τον άλλο, με υποστήριξη και αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο. Χωρίς να επικρίνει ο ένας τον άλλον, χωρίς έλλειψη σεβασμού ο ένας προς τον άλλο. Με ενθάρρυνση προς τον συμπαίκτη και με τη δική του δύναμη και ενέργεια να σας υποστηρίζει στις δικές σας δύσκολες στιγμές.


Όταν θα παίζουμε ως Ομάδα, το τελικό αποτέλεσμα που θα αποτελείται από δύο αριθμούς με μία παύλα ανάμεσά τους, και από ένα φύλλο αγώνα σε χρώμα ροζ και κίτρινο, θα είναι το τελευταίο που θα σας ενδιαφέρει. Γιατί η καρδιά σας θα χτυπάει για την Ομάδα, ξανά και ξανά, και η φωνή στην αρχή και στο τέλος κάθε αγώνα μπορεί να είναι βροντερή ή βραχνιασμένη, χαρούμενη ή καταβεβλημένη, αλλά θα είναι πάντοτε γεμάτη υπερηφάνεια.


Γλυκά Νερά!


Αποτελέσματα αγώνων 5ης αγωνιστικής: Γ.Σ. Κερατέας – Γ.Σ. Γλυκών Νερών 52-29 (Παιδικό), 48-57 (Εφηβικό)

Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 14:00 για το Παιδικό και στις 15:30 για το Εφηβικό, με την ομάδα του Α.Ο. Λαγονησίου (1-4 Π, 3-2 Ε).


Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας.


Σημείωση: Η πραγματική ομιλία του Bo Schembechler, προπονητή της κολλεγιακής ομάδας football Michigan Wolverines, αποτέλεσε την αφορμή για το σημερινό κείμενο, το οποίο διαφέρει από άλλα προηγούμενα άρθρα για τις ομάδες Παίδων και Εφήβων, για λόγους που όσοι ήταν παρόντες στους δύο αγώνες με την Κερατέα μπορούν να καταλάβουν.