Συνέχισαν με νίκες Παίδες και Έφηβοι

Για την έκτη αγωνιστική των Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ, οι ομάδες Παίδων και Εφήβων του Συλλόγου μας αντιμετώπισαν εντός έδρας τις ομάδες του Α.Ο. Λαγονησίου και έκαναν το 2 στα 2!


Για τον πρώτο αγώνα, η ομάδα των Παίδων πέτυχε μία εύκολη νίκη αποδίδοντας για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καλό μπάσκετε. Η διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλη ομάδα αλλά και το τρίπτυχο διάθεση - συγκέντρωση - αποτελεσματικότητα και παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών, ήταν αρκετά για το 76-35.


Μετά τα πρώτα τρία αναγνωριστικά λεπτά η ομάδα με πιεστική άμυνα και αιφνιδιασμούς άνοιξε τη διαφορά και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 24-7.


Δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες έως το ημίχρονο, η καλή εμφάνιση συνεχίστηκε και ο δείκτης ανέβηκε στο ημίχρονο στο 42-18.


Ένα τρίτο δεκάλεπτο με υψηλή παραγωγικότητα και από την περιφέρεια εκτόξευσε τη διαφορά στο 67-25 επιτρέποντας στον προπονητή να δώσει εκτεταμένο χρόνο συμμετοχής στο τέταρτο δεκάλεπτο σε παιδιά που δεν είχαν έως τώρα την σχετική δυνατότητα.


Στα θετικά του αγώνα η επάνοδος της ηρεμίας και της συγκέντρωσης στους παίκτες και η ευκαιρία για καλή εκτέλεση των επιθετικών και αμυντικών συστημάτων, ενώ σημείο προβληματισμού αποτελεί η έλλειψη επιθετικής παραγωγικότητας και ανάληψης πρωτοβουλίας σε έναν εύκολο αγώνα από αρκετούς μη βασικούς παίκτες που οδήγησε σε ένα νευρικό τέταρτο δεκάλεπτο.


Διακύμανση: 24-7, 42-18, 67-25, 75-36

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Αυδής, Σαμαράς, Σκουτέρης Ανδρ., Καμπούρης Αλ., Γιατσίδης, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ., Βρακατσέλης, Χόνδρος, Σγουρός, Κοντέλας, Τάσκος.


Λόγω της Εθνικής Εορτής δεν υπάρχει επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα στις 28 και 29 Οκτωβρίου. Ο επόμενος αγώνας είναι εκτός έδρας, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 16:00, με την αήττητη ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων (5-0).
Στο δεύτερο αγώνα η ομάδα των Εφήβων πέτυχε μία πανάξια νίκη με 66-60 και παρέμεινε στις τρεις πρώτες θέσεις ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Ομίλου.


Η ομάδα μας είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο σε ότι αφορά την επιθετική συγκομιδή. Έχοντας διαρκώς το προβάδισμα και εκμεταλλευόμενοι τη διασπορά της παραγωγικότητας σε αρκετούς παίκτες προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-30.


Στο δεύτερο ημίχρονο η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του αντιπάλου, μία λιγότερο αποτελεσματική διαχείριση του ρυθμού αλλά και η η εξαιρετική μέρα που βρέθηκε ένας αντίπαλος παίκτης οδήγησε σε επιμέρους σκορ δευτέρου ημιχρόνου 25-30.


Το τελικό αποτέλεσμα 66-60 κρίνεται δίκαιο και είναι μία σημαντική ένεση ψυχολογίας ενόψει του δύσκολου προγράμματος των επόμενων δύο αγωνιστικών.


Διακύμανση: 20-16, 41-30, 56-49, 66-60

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Νάσιος 3 (1), Κοκκινίδης 3, Καλέσι 2, Μπελαδάκης 2, Μαθιουδάκης 5 (1), Κωλέτσης 14, Γλέντης 21 (2), Πόλος, Άννινος 2, Σταύρου 14 (1), Οικονόμου, Κοντογιωργάκης.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας.