Διδακτική εμπειρία για Παίδες και Εφήβους

Για την έβδομη αγωνιστική των Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ, οι ομάδες Παίδων και Εφήβων του Συλλόγου μας αντιμετώπισαν εκτός έδρας τις ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων.


Για τον πρώτο αγώνα, η ομάδα του Πλάτωνα πέτυχε μία εύκολη νίκη με 74-46 εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη καθώς ο αντίπαλος ερχόταν αήττητος και με μεγάλη διαφορά στις έξι προηγούμενες νίκες του.


Στα πέντε πρώτα λεπτά η ομάδα μας ξεκίνησε με καθαρό μυαλό, προσεκτικές επιλογές και ήταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια όμως, με τον αντίπαλο να παίζει full court press, η έλλειψη καθαρού μυαλού και οι επιπόλαιες επιλογές εκτόξευσαν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο 19-6.


Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Πλάτωνας με αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς και εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη προηγήθηκε στο ημίχρονο με 43-13.


Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έδειξε σημάδια αντίδρασης και παίζοντας πιο προσεκτικά αλλά και πιο επιθετικά πέτυχε επιμέρους σκορ ημιχρόνου 36-31. Το τελικό σκορ 74-46 είναι απολύτως δίκαιο για την πρωτοπόρο ομάδα του 4ου Ομίλου.


Στα θετικά του αγώνα η αντίδραση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ σημείο επαναλαμβανόμενου προβληματισμού είναι η απώλεια συγκέντρωσης αλλά και η έλλειψη πειθαρχίας η οποία ειδικά σε παιχνίδια με υπέρτερους αντιπάλους αποβαίνει καταστροφική.


Διακύμανση: 19-6, 43-13, 55-31, 74-46

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Αυδής, Σκουτέρης Ανδρ., Ηλιόπουλος, Σαμαράς, Καμπούρης Αλ., Μερκάι, Γιατσίδης, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ., Μάρκου, Βρακατσέλης, Χόνδρος.


Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 14:00, με την πολύ δυνατή ομάδα του Ο.ΚΑ. Μαρκόπουλου Μεσογαίας (5-2).


Στο δεύτερο αγώνα η ομάδα των Εφήβων έδωσε ένα πολύ καλό αγώνα απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα και διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη, η οποία τελικά κατέληξε στον Πλάτωνα με 61-56.


Οι δύο ομάδες είχαν ένα εξαιρετικά επιθετικό πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Πλάτωνας εκμεταλλευόμενος κάποια εύκολα καλάθια και την αστοχία στις βολές προηγήθηκε με 21-15. Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα μας να πλησιάζει και στους δύο πόντους, αλλά ένα δυνατό διάστημα του Πλάτωνα και μία επιθετική δυστοκία έδωσαν σκορ ημιχρόνου 36-23.


Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στα Γλυκά Νερά που με την ιδιαίτερα δυνατή άμυνα κράτησαν τον Πλάτωνα στους 7 πόντους και έκλεισαν τη διαφορά στους 4. Ο ρυθμός αυτός όμως δεν ήταν εύκολο να διατηρηθεί δεδομένης και της κούρασης και των πολλών εναλλακτικών της αντίπαλης ομάδας.


Το τελικό αποτέλεσμα 61-56 κρίνεται δίκαιο και είναι ένα ακόμη κλειστό αποτέλεσμα σε ένα όμιλο υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού.


Διακύμανση: 21-15, 36-23, 43-39, 61-56

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Νάσιος 10 (2), Κοκκινίδης, Καλέσι, Μπελαδάκης 4, Μαθιουδάκης 3, Κωλέτσης 13, Γλέντης 11 (1), Πόλος, Άννινος 2, Σταύρου 13 (1), Κοντογιωργάκης, Τριλιβάς.


Ο επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 15:30, με την ομάδα του Ο.ΚΑ. Μαρκόπουλου Μεσογαίας (6-1) σε ένα ακόμη ντέρμπι κορυφής!

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν και τις δύο ομάδες μας.