Οι μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές (Παιδικό - Εφηβικό)

Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης με τα αποτελέσματα των ομάδων Παίδων και Εφήβων των αγώνων της όγδοης αγωνιστικής με τις ομάδες του Ο.ΚΑ. Μαρκόπουλου προέρχεται από ένα απόφθεγμα του John Wooden που περιγράφει με ακρίβεια το τι έγινε στους δύο αγώνες.


Ο Wooden είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Κολεγιακού Μπάσκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες (NCAA). Από τα χέρια και την καθοδήγηση του πρώτου μπασκετανθρώπου που έγινε μέλος του Hall of Fame τόσο ως παίκτης (1961) όσο και ως προπονητής (1973), πέρασαν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Kareem Abdul Jabar και ο Bill Walton. Ο μάγος του Westwood όπως ήταν το παρατσούκλι του δίδαξε τη μεθοδικότητα, την υπομονή και την σκληρή εργασία καθώς από το 1948 που ανέλαβε τη θέση του τέταρτου προπονητή στο UCLA χρειάστηκαν δεκαέξι χρόνια για τον πρώτο τίτλο που ήλθε το 1964 με την ομάδα αήττητη! Ακολούθησαν άλλα 9 πρωταθλήματα μέχρι το 1974 σε 11 αγωνιστικές περιόδους, τρία εκ των οποίων και πάλι βρήκαν την ομάδα αήττητη.


Η σπουδαιότερη ίσως παρακαταθήκη του στο άθλημα είναι η Πυραμίδα της Επιτυχίας, η οποία δείχνει το δρόμο και τον τρόπο προς την επίτευξη των στόχων ενός αθλητή, ενός προπονητή, ενός παιδιού, ενός ενήλικα, ενός ανθρώπου σε ότι και εάν κάνει στη ζωή του. Η Πυραμίδα έχει πέντε επίπεδα. Στο Πρώτο υπάρχουν οι έννοιες της εργατικότητας, της φιλίας, της αφοσίωσης, της συνεργασίας αλλά και ο απαραίτητος ενθουσιασμός. Στο Δεύτερο υπάρχει ο αυτοέλεγχος, η ετοιμότητα, η πρωτοβουλία και η προσοχή. Στο Τρίτο υπάρχει η φυσική και η ψυχική κατάσταση, η ικανότητα και το ομαδικό πνεύμα. Στο Τέταρτο ο Wooden χρησιμοποιεί την ισορροπία και την αυτοπεποίθηση, ενώ στο Πέμπτο και κορυφαίο είναι η ανταγωνιστικότητα.


Ένα από τα πιο σημαντικά αποφθέγματα του Wooden ήταν το 'It's the little details that are vital. Little things make big things happen'.


Οι δύο ομάδες μας έδωσαν εξαιρετικούς αγώνες απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Σε δύο παιχνίδια στα οποία τα τρία από τα οκτώ δεκάλεπτα έληξαν ισόπαλα και άλλα τρία έληξαν με διαφορές έως δύο πόντους, ήταν οι μικρές λεπτομέρειες οι οποίες καθόρισαν τα τελικά αποτελέσματα (Παιδικό 54-60 και Εφηβικό 63-52).


Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και για την αγωνιστικότητά τους.


Παιδικό

Διακύμανση: 9-13, 21-25, 37-43, 54-60

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Αυδής, Ηλιόπουλος, Σαμαράς, Καμπούρης Αλ., Μερκάι, Γιατσίδης, Τάσκος, Κιουπρούλης, Καμπούρης Απ., Βρακατσέλης, Σγουρός, Χόνδρος.


Εφηβικό

Διακύμανση: 16-14, 34-31, 49-38, 63-52

Γ.Σ. Γλυκών Νερών (Κατσαμπέκης): Νάσιος 12 (2), Κοκκινίδης 7, Καλέσι 2, Μπελαδάκης, Μαθιουδάκης 15 (3), Κωλέτσης 13 (1), Γλέντης 12 (2), Πόλος, Άννινος, Σταύρου 5, Κοντογιωργάκης 4, Τριλιβάς 2.


Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων είναι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 16:00 και στις 17:30 εκτός έδρας με την πάντα δυνατή στην έδρα της ομάδα του Α.Ο.Κ. Σπάτων (4-4 Παιδικό, 4-4 Εφηβικό).


Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που στηρίζουν τις ομάδες και τα παιδιά με την παρουσία τους!