Απολογισμός και Ευχές!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την περίοδο των επόμενων δεκαπέντε γιορτινών ημερών, η ικανοποίηση όλων όσων απαρτίζουν το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου είναι μεγάλη για όσα έγιναν από τον Αύγουστο έως το τέλος του 2017.


Οι πρωτιές της πρώτης αυτής περιόδου είναι αρκετές και ιδιαίτερα σημαντικές:

  • Πρώτη φορά ο Σύλλογος ξεπέρασε τον αριθμό των 180 εγγραφών στις ηλικίες 6-18 ετών!

  • Πρώτη φορά ο Σύλλογος συμμετέχει ταυτόχρονα με επτά ομάδες στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ!

  • Πρώτη φορά η Ανδρική Ομάδα συμμετέχει στη Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑ!

  • Πρώτη φορά υπάρχει δυνατότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε όλες τις προπονήσεις και σε όλους τους αγώνες, από ομάδα πιστοποιημένων διασωστών – νοσηλευτών!

  • Πρώτη φορά ο Σύλλογος απέκτησε ένα Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας με στόχο οι ευθύνες, τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις όλων να είναι ξεκάθαρες προς όφελος της λειτουργίας του συνόλου!

  • Πρώτη φορά έγινε εφικτό να αγοραστεί ειδικός αθλητικός εξοπλισμός υψηλού επιπέδου με τη χορηγία της εταιρείας REDS!

  • Πρώτη φορά προπονητής του Συλλόγου έγινε μέλος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΣΚΑ!

  • Πρώτη φορά τοποθετήθηκε σύγχρονος ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων!

  • Πρώτη φορά εξασφαλίσθηκε αθλητική χορηγία για το πρόγραμμα του Συλλόγου και για την Ακαδημία του Παναγιώτη Γιαννάκη με τη χορηγία της εταιρείας SPORT CAFE!

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, οι 39 νίκες σε 58 επίσημους αγώνες (67%), είναι ένα παράσημο που έχουν κερδίσει τα Τμήματα, οι προπονητές και οι αθλητές όλων των ηλικιών. Η ομάδα των Ανδρών βρίσκεται στην 4η θέση και δεν ζαλίζεται από τα ύψη της Β’ ΕΣΚΑ. Η ομάδα των Εφήβων διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ομάδα των Παίδων έχει κάνει μία πολύ θετική πορεία. Η ομάδα των Παμπαίδων είναι 1η απέναντι σε ισχυρότατους αντιπάλους, ενώ αθλητής της ομάδας Παμπαίδων κλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Μικτή ΕΣΚΑ 2004. Η ομάδα Μίνι είναι 1η και αήττητη. Η ομάδα Προμίνι είναι στην 1η θέση ενώ για πρώτη φορά ο Σύλλογος συμμετέχει και με Β’ ομάδα στην ίδια διοργάνωση.


Σε αυτή την 1η περίοδο ο Σύλλογος όμως ήταν παρών και σε άλλες δραστηριότητες. Στις 5 Νοεμβρίου παρακολουθήσαμε τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ – ΠΑΟ. Στις 9 Δεκεμβρίου, τον αγώνα Basket League Λαύριο – Πανιώνιος. Στις 10 Δεκεμβρίου συμμετείχαμε στο Τουρνουά Αλληλεγγύης στον Άγιο Νικόλαο Κάντζας. Στις 20 Δεκεμβρίου, παρακολουθήσαμε τον αγώνα Basketball Champions League ΑΕΚ – VENEZIA.


Για όλα τα παραπάνω, αξίζει η αναγνώριση στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του Συλλόγου μας για την συμμετοχή τους, τη διάθεσή τους και την αγάπη τους για το άθλημα και για το Σύλλογο. Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια οι τέσσερις προπονητές, η κυρία Μπακαλάκη και οι κ.κ. Κατσαμπέκης, Σκλαβούνος και Σπηλιωτόπουλος, για τη σκληρή δουλειά, το ήθος και το παράδειγμα που δίνουν στις ομάδες που προπονούν. Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς που στηρίζουν, οικονομικά αλλά και με την παρουσία τους, το Σύλλογο και τις πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες στόχο έχουν να κάνουν το Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών να ξεχωρίζει!


Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και μία εξαιρετική αθλητική χρονιά!