Ολοκλήρωση πρωταθλήματος με υπερηφάνεια και αγωνιστικότητα για Παμπαίδες

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας για την ομάδα Παμπαίδων 2003 ήταν γεμάτος συγκινήσεις, εντάσεις και ένα υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας για την αγωνιστικότητα και την συνέπεια της ομάδας όλο το προηγούμενο διάστημα.


Λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε νικήτρια την πανίσχυρη ομάδα της Ακαδημίας Αθηνών BAC με 89-48, τα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια ήρθαν και συμπλήρωσαν τα όσα έδωσαν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα των Παμπαίδων ολοκλήρωσε το εαρινό πρωτάθλημα με ρεκόρ 3-3, ισοβαθμώντας στην 3η θέση με τις ομάδες του Γ.Σ. Κορωπίου και του Α.Ο. Κρόνου Γέρακα και βελτιώνοντας θεαματικά την αντίστοιχη επίδοση της περιόδου 2016-2017 (0-5) αλλά και την επιθετική παραγωγή κατά 14 πόντους μέσο όρο.


Τα παιδιά του τμήματος αυτού, έχοντας δουλέψει με εξαιρετική συνέπεια και διάθεση όλη τη χρονιά, παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες και αποτελώντας μία ωραία αθλητική παρέα, πήραν τα εύσημα του coach καθώς και τις παραινέσεις του για τη δουλειά που πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα. Χωρίς να έχουν τα μεγάλα κορμιά που οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό - όπως η Teleunicom BAC - επιλέγουν μέσα από μεταγραφές, έδωσαν ότι είχαν σε δυνάμεις και ενέργεια σε ακόμη ένα παιχνίδι και ήταν συνεπείς σε ότι ο μεγάλος coach John Wooden έχει δηλώσει It's not how big you are... It's how big you play.


Από τους έξι αγώνες του εαρινού πρωταθλήματος, ξεχώρισε η μεγάλη νίκη με το Γ.Σ. Κορωπίου, η βελτιωμένη εμφάνιση με την πολύ καλή ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων καθώς και ο χρόνος συμμετοχής αλλά και το σκοράρισμα που πήραν όλα τα παιδιά. Μία πικρή γεύση έχει απομείνει από τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με τον Κρόνο Γέρακα όπου ένα κακό δεύτερο ημίχρονο στέρησε τελικά μία πιθανή νίκη και μία ακόμη καλύτερη κατάταξη.


Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα γεμάτο εντάσεις. Η ταχύτητα κινήσεων, η εναλλαγή αντιδράσεων τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, η ατομική ευθύνη που επηρεάζει ουσιωδώς την λειτουργία της ομάδας, η πρωτοβουλία και η αυτοπεποίθηση που έβγαλαν όλα τα παιδιά είναι στοιχεία που αποτελούν τη βάση για την περίοδο έως και το επόμενο πρωτάθλημα Παίδων 2018-2019 που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Στην περίοδο αυτή η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί, μετά από ένα μικρό διάλειμμα τριών προπονήσεων από την 1η έως την 5η Μαϊου, έως και τις 10 Ιουλίου ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Γυμναστικού Συλλόγου θα υπάρξει και περίοδος προετοιμασίας του τμήματος στις εγκαταστάσεις του Sportcamp στο Λουτράκι στα τέλη Αυγούστου.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους γονείς αλλά και στους αθλητές του τμήματος που ακολουθούν την ομάδα τόσο σε εντός όσο και σε εκτός έδρας αγώνες καθώς η συνέπειά τους, η παρουσία τους και η φωνή τους αγγίζει όλους όσους προσπαθούμε να προσφέρουμε σωστές συνθήκες άθλησης και εξέλιξης μέσα από τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα μικρό ως προς το μέγεθος αλλά μεγάλο ως προς τις αξίες και την αγωνιστικότητα Γυμναστικό Σύλλογο.


Η σύντομη αυτή ανάρτηση κλείνει παραφράζοντας ελαφρώς μία φράση του Winston Churchill από ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 1946: ...κανένας νεαρός αθλητής δε θα πρέπει να απογοητεύεται από την έλλειψη επιτυχίας σε μία δεδομένη χρονική στιγμή της αλλά πρέπει να συνεχίσει με επιμέλεια και αυτοπεποίθηση να δουλεύει σκληρά και μεθοδικά και να επιμένει.