Αγωνιστικά U 18 και Ακαδημίες Μπάσκετ: Μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις!

Μία ακόμη αθλητική χρονιά ολοκληρώθηκε για τα Αγωνιστικά Τμήματα και τις Ακαδημίες του Τμήματος Μπάσκετ. Μέσα από ένα προσεκτικό σχεδιασμό που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 και τη συνεργασία με την κυρία Μπακαλάκη, τον κύριο Κατσαμπέκη και τον κύριο Σπηλιωτόπουλο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Γλυκών Νερών συμμετείχε σε επτά επίσημα πρωταθλήματα ΕΣΚΑ με τις ακόλουθες δέκα ομάδες: Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαιδικό Α και Β (Εαρινό Πρωτάθλημα 2003-2005), Παμπαιδικό (Φθινοπωρινό Πρωτάθλημα, 2004-2005), Μίνι (2005), Προμίνι Α και Β και Τζούνιορ Α και Β.


Συνοπτικά παρουσιάζεται η πορεία κάθε ομάδας:


Εφηβικό (coach Άρης)

Η ομάδα των Εφήβων συμμετείχε στον 4ο Όμιλο του Πρωταθλήματος. Με ρεκόρ 11 νίκες και 7 ήττες τερμάτισε στην 4η θέση, αγγίζοντας για την μεγαλύτερη περίοδο τη 2η θέση που έδινε και την πρόκριση. Το ολιγομελές roster και οι απουσίες που προέκυψαν λόγω των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων πολλών παιδιών προσγείωσαν τελικά την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές, χωρίς όμως ποτέ να χαθεί η αγωνιστική διάθεση, η συσπείρωση και η αφοσίωση.


Παιδικό (coach Άρης)

Η ομάδα των Παίδων, με τρία μόλις παιδιά γεννημένα το 2002, συμμετείχε στον 4ο Όμιλο του Πρωταθλήματος. Με ρεκόρ 7 νίκες και 11 ήττες τερμάτισε στην 7η θέση αφήνοντας όμως την αίσθηση ότι - παρά τις δυσκολίες και ορισμένες μεμονωμένες συμπεριφορές παικτών που στοίχισαν στην ομάδα - είχε τη δυνατότητα να είναι στην πρώτη τετράδα. Πολλά συγκλονιστικά παιχνίδια όπως με το Γ.Σ. Λαυρίου (66-72 και 54-55), τον Αργοναύτη Ραφήνας (56-51 στην παράταση), τον Ο.ΚΑ.Μ. (54-60) και το Γ.Σ. Κερατέας (76-74) προσέφεραν έντονες συγκινήσεις.


Παμπαιδικό Α - Εαρινό (coach Άρης)

Η ομάδα που απαρτίστηκε σχεδόν αποκλειστικά από παιδιά γεννημένα το 2003 συμμετείχε στον 6ο Όμιλο του Εαρινού Πρωταθλήματος Παμπαίδων 2003 της ΕΣΚΑ. Με ρεκόρ 3 νίκες και 3 ήττες, η συμμετοχή έδωσε διδακτικές εμπειρίες απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες όπως της B.A.C. και της Α.Σ.Ε. Πλάτων αλλά και διαχείριση ειδικών συνθηκών σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στο Γ.Σ. Κορωπίου με τελικό αποτέλεσμα 62-57.


Παμπαιδικό Β - Εαρινό (coach Μάριος)

Η ομάδα που απαρτίστηκε από παιδιά γεννημένα το 2004 και το 2005 συμμετείχε στον 19ο Όμιλο του Εαρινού Πρωταθλήματος Παμπαίδων 2003 της ΕΣΚΑ. Με ρεκόρ 10 νίκες και 2 ήττες κατέκτησε τη 2η θέση στον Όμιλο πάνω από την ομάδα του Α.Σ.Κ. Τριπλής Κορώνας.


Παμπαιδικό (2004/2005, coach Μάριος)

Η ομάδα που απαρτίστηκε από παιδιά γεννημένα το 2004 και το 2005 συμμετείχε στον 3ο Όμιλο του Πρωταθλήματος Παμπαίδων 2004 της ΕΣΚΑ. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι πάνω από το 50% της σύνθεσης ήταν παιδιά γεννημένα το 2005. Με ρεκόρ 12 νίκες και 2 ήττες κατέκτησε πανάξια την 1η θέση σε ένα εξαιρετικά δυνατό Όμιλο αφήνοντας πίσω της τις ομάδες της B.A.C., των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων, αλλά και του Αγίου Νικολάου Κάντζας. Με την 1η θέση προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στις 20 καλύτερες ομάδες Παμπαίδων 2004 όλης της Αθήνας και αντιμετώπισε στο νοκ-άουτ παιχνίδι την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Στον συγκεκριμένο αγώνα η ήττα με 46-55, παρά την συγκινητική προσπάθεια των παιδιών, και ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση άφησε μία πικρή αίσθηση καθώς η αντίπαλη ομάδα αγνόησε επιδεικτικά το fair play προς την ΕΣΚΑ, την ομάδα μας αλλά και το ίδιο το άθλημα.


Μίνι (2005, coach Μάριος)

Η ομάδα μας συμμετείχε στο 1ο επίσημο Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2005, σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση. Συμμετείχε στον 3ο Όμιλο, στον οποίο αντιμετώπισε δύο από τις ομάδες του περσινού Final Four Προμίνι και άλλες τρεις ομάδες που είχαν φτάσει στην ίδια διοργάνωση στις 16 καλύτερες. Με ρεκόρ 14 νίκες και 2 ήττες κατέκτησε τη 2η θέση, πίσω από την Α.Σ.Κ. Τριπλής Κορώνας από την οποία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και στα δύο παιχνίδια. Επισημαίνεται ότι σε κάθε αγώνα της ομάδας είχαν συμμετοχή και 3-4 παιδιά γεννημένα το 2006 ή το 2007 αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες.


Προμίνι Α (2006/2007, coach Μάριος)

Η ομάδα μας συμμετείχε στον 1ο Όμιλο, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων τις πολύ δυνατές ομάδες της Α.Σ.Κ. Τριπλής Κορώνας, του Ο.ΚΑ. Μεσογείων, του Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή και του Γ.Σ. Κορωπίου. Με ρεκόρ 14 νίκες και 4 ήττες κατέκτησε την 3η θέση, ενώ ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στον συγκλονιστικό εντός έδρας αγώνα με την Τριπλή Κορώνα που έληξε 68-72 προσφέροντας έντονες συγκινήσεις και υψηλή αγωνιστική και τεχνική ποιότητα μπάσκετ. Στην ομάδα αυτή, πάνω από το 50% της σύνθεσης ήταν παιδιά γεννημένα το 2007.


Προμίνι Β (2006/2007, coach Αγγελική)

Ο Σύλλογος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα αυτό και με μία ακόμη ομάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να συμμετέχουν σε επίσημο αγώνα παρουσία διαιτητή και Γραμματείας. Η δεύτερη ομάδα Προμίνι συμμετείχε στον 6ο όμιλο. Αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων τις πρώτες ομάδες πολύ ισχυρών Συλλόγων όπως η Α.Σ.Κ. Τριπλής Κορώνας, η Α.Σ.Ε. Δούκα και η Ολυμπιάδα Παπάγου, τερμάτισε στην 6η θέση με ρεκόρ 5 νίκες και 12 ήττες αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες για την συνέχεια και κερδίζοντας μάλιστα τρία παιχνίδια με διαφορά μικρότερη των τριών πόντων.


Tζούνιορ Α (2007, coach Μάριος)

Η ομάδα μας συμμετείχε στον 4ο Όμιλο και ολοκλήρωσε αήττητη μία διοργάνωση υψηλού ανταγωνισμού με 10 νίκες!


Τζούνιορ Β (2007-2008, coach Άρης)

Και σε αυτό το Πρωτάθλημα ο Σύλλογος συμμετείχε για πρώτη φορά με μία ακόμη ομάδα. Τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων ήταν γεννημένα το 2008 έπαιξαν επίσημους αγώνες παρουσία διαιτητή και Γραμματείας. Η ομάδα μας συμμετείχε στον 3ο Όμιλο και μέσα από μία διοργάνωση στην οποία τα παιδιά 'ταξίδεψαν' σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αθήνας, πέτυχαν 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες γευόμενοι την αδρεναλίνη της νίκης σε τρία παιχνίδια που έληξαν με διαφορά μικρότερη των επτά πόντων.


Συνολικά, το ρεκόρ στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ ήταν 92 νίκες και 45 ήττες και ομάδες μας κατέλαβαν σε δύο Πρωταθλήματα την 1η θέση στον Όμιλο τους, σε άλλα δύο τη 2η θέση και σε ένα την 3η θέση.


Εκτός όμως από τους αριθμούς που αφορούν συμμετοχές, αγώνες, νίκες και ήττες, η ποιότητα της προπονητικής δουλειάς και της αγωνιστικής φιλοσοφίας που διέπει τον Σύλλογο επιβεβαιώθηκε και με ορισμένα ακόμη πολύ σημαντικά γεγονότα.


Ο Χρύσανθος Τάσκος (2004), ήταν στις επιλογές Κλιμακίων ΕΣΚΑ για την ηλικιακή ομάδα του και έφτασε μέχρι την τελική επιλογή των 20 παιδιών που επελέγησαν από Συλλόγους όλης της Αθήνας.


Ο Γιάννης Ιωαννίδης (2005), επελέγη στην Προεθνική Παμπαίδων και θα συμμετέχει στην αποστολή στους Μολάους Λακωνίας.


Ο ίδιος καθώς και ο Γιάννης Πανταζόπουλος (2005) ήταν στις επιλογές Κλιμακίων ΕΣΚΑ για την ηλικιακή τους ομάδα.


Ο Βασίλης Λάμπρος (2005) και ο Γιάννης Ιωαννίδης συμμετείχαν στο All Star Game της ΕΣΚΑ για τους 2005.


Οι Γιώργος Γκατζόγλου, Γιώργος Καραγγιανίδης, Πέτρος Πετράτζας και Λάμπρος Τάσκος και συμμετείχαν στο All Star Game της ΕΣΚΑ για τους 2006.


Στο κλείσιμο της χρονιάς, τέσσερις ακόμη αθλητές των Ακαδημιών του Γ.Σ. Γλυκών Νερών συμμετείχαν στο Summer League της ΕΣΚΑ επιλεγμένοι από την ηλικιακή ομάδα των 2006.


Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους!