Ανδρικό Τμήμα: Η πιο μεγάλη επιτυχία μέχρι την επόμενη!

Η ολοκλήρωση της αθλητικής περιόδου 2017-2018 βρήκε την Ανδρική Ομάδα του Γ.Σ. Γλυκών Νερών στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της. Η πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η διατήρηση του κορμού των παικτών που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας, η προσθήκη και η ενσωμάτωση νέων αλλά και έμπειρων παικτών, η συνετή προπονητική διαχείριση και η πίστη του προπονητή στις δυνατότητες της Ομάδας, η αυταπάρνηση όλων και η δημιουργία ενός πολύ καλού κλίματος, επιβραβεύθηκαν δίκαια.


Η κατάκτηση της 4ης θέσης και η είσοδος στα Playoffs ανόδου για την Α' ΕΣΚΑ είναι μοναδικό επίτευγμα για ένα μικρό μεν, αλλά νοικοκυρεμένο Σωματείο στο οποίο περισσεύει όχι μόνο το φιλότιμο αλλά και η υψηλή μπασκετική παιδεία. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η Ομάδα από την σχεδόν μόνιμη συμμετοχή της στο τελευταίο τη τάξει πρωτάθλημα της Δ' Κατηγορίας, άγγιξε το όνειρο της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία των πρωταθλημάτων Αττικής.


Με ρεκόρ 16 νικών και 10 ηττών και πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες με ιστορικά και διαχρονικά δυνατά Σωματεία όπως ο Α.Ο. Δάφνης (62-61 και 79-62), ο Α.Ο. Νήαρ Ηστ (65-61 και 63-57) και ο Φίλιππος Περιστερίου (57-56), η Ομάδα των Ανδρών παρέμεινε συγκεντρωμένη και αποφασισμένη και στους δύο γύρους, αψηφώντας προβλήματα και τραυματισμούς που θα μπορούσαν να έχουν εκτροχιάσει την πορεία της.


Η είσοδος στα Playoffs και η συγκλονιστική σειρά των ημιτελικών με τον Α.Ο. Νήαρ Ηστ, το buzzer beater στα 0,7" με την Άμιλλα Περιστερίου, το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου, η συμμετοχή Εφήβων και Παιδιών στις αποστολές, η εκτόνωση μετά από νίκες αλλά μετά από ήττες στα Σουβλάκια & Πιτάκια, η εδραίωση της ψυχολογίας της Ομάδας, το παρατσούκλι 'Οι commandos του - Captain, Major ή καλύτερα General - Σκλαβούνου', αποτελούν παράσημα κερδισμένα στο παρκέ.


Η αναγνώριση της φετινής χρονιάς από τους προπονητές και παίκτες, από τους δημοσιογράφους των μπασκετικών blogs και από τους φιλάθλους των αντίπαλων ομάδων είναι επίσης ένα μεγάλο παράσημο.


Σταθερά δίπλα στην Ομάδα ήταν όλη τη χρονιά οι φίλοι της από τα Γλυκά Νερά, στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια, με φωνές, χειροκροτήματα και κόρνες. Μεγάλοι και μικροί, με τα παιδιά από τα Αγωνιστικά Τμήματα και τα Τμήματα Υποδομών να δίνουν το παρόν όποτε ήταν εφικτό, έδωσαν απλόχερα το χειροκρότημα και την στήριξη στον coach και τους παίκτες.


Αξίζουν συγχαρητήρια στον coach Ανδρέα Σκλαβούνο, τον Team Manager / Πρόεδρο του Γ.Σ. / Big Fan - Σταύρο Βελιώτη, το γυμναστή Φάνη Αργυρόπουλο και τον φυσικοθεραπευτή Στέφανο Κώνστα, καθώς και στον Γενικό Αρχηγό Άγγελο Τάσκο, για την συνεργασία, την αλληλοϋποστήριξη και την επιτυχημένη πορεία.


Η φετινή επιτυχία της Ομάδας είναι η παρακαταθήκη της για την επόμενη. Το δικό της Legacy. Είναι η κορυφαία στιγμή της Ανδρικής Ομάδας του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυκών Νερών στο μπάσκετ. Μέχρι, όπως είχε πει και ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, την επόμενη.


Κώστα, Νίκο Π., Παντελή, , Νίκο Γ., Ηλία, Σπύρο, Παναγιώτη, Νίκο Μ., Χρήστο Π., Βαγγέλη Στ., Άρη, Νίκο Κ., Χρήστο Χ., Κωνσταντίνε, Δημήτρη και Βαγγέλη Σ. αλλά και Μανώλη, Θανάση, Κωνσταντίνε και Χρύσανθε,


Σας ευχαριστούμε για το ταξίδι! Τον Σεπτέμβριο το ταξίδι συνεχίζεται!