Συγκίνηση και δέος στη γιορτή του Μπάσκετ 09.06

Παρουσία του κορυφαίου προσκεκλημένου στην ιστορία του Γ.Σ. Γλυκών Νερών Παναγιώτη Γιαννάκη, έγινε το Σάββατο 09.06.2018 η "Γιορτή Λήξης Αθλητικής Χρονιάς 2017-2018".


Σε ένα κατάμεστο από γονείς αλλά κυρίως από παιδιά όλων των Ακαδημιών γήπεδο, η γιορτή είχε παιχνίδι, χαμόγελα, μουσική, αθλητικές δοκιμασίες και αρκετή συγκίνηση.


Στους παριστάμενους μίλησαν ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Σταύρος Βελιώτης και ο Γενικός Αρχηγός Άγγελος Τάσκος με αναφορά στην μπασκετική χρονιά που ολοκληρώθηκε και σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που την καθόρισαν, την αναγνώριση όσων αποτελούν την οικογένεια του Συλλόγου και τις μελλοντικές προοπτικές που έχουν τεθεί σε γερά θεμέλια τόσο στο μπάσκετ όσο και στο βόλλευ.


Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι προβολείς ήταν στα παιδιά ηλικιών 2005 - 2012. Χωρισμένα σε δύο ομάδες, τους Μπλε και τους Άσπρους όπως είναι τα χρώματα του Συλλόγου, έγιναν δύο παιχνίδια με συμμετοχή όλων των παριστάμενων παιδιών. Ο πρώτος αγώνας έγινε για την ηλικιακή ομάδα 2009 - 2012 και ο δεύτερος για την ηλικιακή ομάδα 2005 - 2008. Υπό την καθοδήγηση των τριών προπονητών - της coach Αγγελικής, του coach Άρη και του coach Μάριου - οι αγώνες είχαν διάρκεια 35 λεπτών και οι - πολλές - πεντάδες εναλλάσσονταν ώστε να παίξουν όλοι.


Οι αγώνες είχαν ένταση, αιφνιδιασμούς, θορυβώδεις πάγκους, διαμαρτυρίες για τον ηλεκτρονικό πίνακα και την ορθή τήρηση του σκορ και τα παιδιά το διασκέδασαν από την αρχή έως το τέλος.


Διεξήχθη επίσης η δοκιμασία των ελεύθερων βολών με συμμετοχές από τα τμήματα Τζούνιορ, Προμίνι, Μίνι, Παμπαίδων και Παίδων. Τα 60" που είχε κάθε παιδί προσέφεραν υψηλό ανταγωνισμό και πολλά παιδιά διακρίθηκαν για την ευστοχία και για την ταχύτητα εκτέλεσης.


Στην εκδήλωση έγινε επίσης η βράβευση των τριών παιδιών (Γ. Πανταζόπουλος 2005, Χρ. Τάσκος 2004 και Θ. Αυδής 2003) που έλαβαν την ευκαιρία, βάσει των εκπαιδευτικών και αθλητικών επιδόσεων, να συμμετέχουν στο Giannakis Academy, με τη χορηγία της εταιρείας Sport Cafe, καθώς και του Γ. Ιωαννίδη (2005) που βραβεύθηκε με την αθλητική συνδρομή για την επόμενη περίοδο 2018-2019.


Η κορύφωση της αθλητικής γιορτής ήταν η παρουσία του ανθρώπου που είναι το Ελληνικό Μπάσκετ. Λίγο μετά τις 10:30, η είσοδος στο Κλειστό Γυμναστήριο του κ. Γιαννάκη συνοδεύθηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ως ελάχιστη αναγνώριση του ανθρώπου παίκτη / προπονητή που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες στιγμές της Εθνικής Ομάδας και των Συλλόγων που αγωνίστηκε.


Ο coach Γιαννάκης πήρε το λόγο και μίλησε στα παιδιά με απλά λόγια από τις εμπειρίες των δικών του παιδικών ετών αλλά και των εμπειριών που έχει αποκτήσει. Με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα, σεβασμό σε όσους αγαπούν το άθλημα και προσπαθούν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο, ο coach άγγιξε τις καρδιές όλων και αποθεώθηκε από όλους μας.


Ο Γ.Σ. τίμησε τον coach με μία κορνίζα στην οποία υπήρχαν οι δύο χειρόγραφες σελίδες των πρώτων 13 κανόνων του μπάσκετ όπως τους είχε γράψει το Δεκέμβριο του 1891 ο James Naismith και με μία ιδιόχειρη αφιέρωση και ευχή ώστε ο δικός μας Παναγιώτης Γιαννάκης, έχοντας προσθέσει τους δικούς του κανόνες σε μία μεγαλειώδη διαδρομή, να αποτελέσει μέλος του Hall of Fame στο οποίο βρίσκεται ήδη από το Σεπτέμβριο του 2017 ο Νίκος Γκάλης.


Ο coach συγκινήθηκε από το τιμητικό δώρο, την οργάνωση και την ενέργεια όλης της οικογένειας του Γ.Σ. και παρακάλεσε να του σταλεί η εισαγωγική ομιλία για το μεγάλο αρχείο που διατηρεί.


Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην προσωπική συνεισφορά του Μιχάλη Λουλούδη και της εταιρείας Sport Cafe για την εξασφάλιση της παρουσίας του coach Γιαννάκη. Όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, στο κατάστημα των Βριλησσίων οι γονείς και τα μέλη του Γ.Σ. Γλυκών Νερών έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν με προνομιακή έκπτωση 20% ρούχα και παπούτσια casual, street, sports κλπ. από τις κορυφαίες μάρκες.


Ευχαριστούμε όλους τους προπονητές αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της γιορτής.


Ξεχωριστές ευχαριστίες προς όλους τους γονείς που υποστηρίζουν με την οικονομική συνέπεια, την παρουσία, το χειροκρότημα και τις προτάσεις τους την προσπάθεια του Συλλόγου μας σε Βόλλευ και Μπάσκετ!


Καλό Καλοκαίρι!!!


1980

Boston Celtics Αύγουστος 1982

Εθνική Παίδων 1976