ΕΠΕΙΓΟΝ! Ενημέρωση για έκδοση Κάρτας Υγείας Αθλητών και Αθλητριών

Αγαπητοί γονείς,


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4479 (ΦΕΚ 94/Τεύχος Α/29.06.2017) και ειδικότερα του άρθρου 16, η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και των αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.


Η πιστοποίηση αυτή δίδεται μόνο κατόπιν συγκεκριμένων ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες θεσπίστηκαν με την προσφάτως εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/386611 των Υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού (ΦΕΚ 3254/Τεύχος Β/08.08.2018).


Η πιστοποίηση ικανότητας προς άθληση καταγράφεται σε Κάρτα Υγείας, η οποία:

  • αποτελεί προσωπικό έγγραφο των αθλητών

  • συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας

  • βρίσκεται στην κατοχή τους και προσκομίζεται σε κάθε προπόνηση ή αγώνα (στη Γραμματεία ή στον αρμόδιο Διαιτητή καθώς είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε αυτόν)

  • ισχύει για την αγωνιστική περίοδο από 01 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου εκάστου έτους και ανανεώνεται υποχρεωτικά ετησίως

  • θεωρείται μόνο από Ιατρούς Καρδιολόγους

Τόσο η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης όσο και η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχουν αναρτήσει σχετικές ανακοινώσεις (ΕΟΠΕ και ΕΟΚ) ενώ το ίδιο έχει πράξει και η ΕΣΚΑ.


Επισημαίνεται ότι η Κάρτα Υγείας είναι υποχρεωτική για όλους τους αθλούμενους με Δελτίο ΕΟΠΕ ή ΕΟΚ ανεξαρτήτως ηλικίας, σε όλα τα αγωνίσματα, ανεξαρτήτως εάν η συμμετοχή αφορά σε προπονήσεις ή αγώνες και για όλα τα Πρωταθλήματα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γλυκών Νερών θα διαθέτει από την Παρασκευή 31.08 την εν λόγω Κάρτα μαζί με την Αίτηση Εγγραφής προκειμένου το συντομότερο δυνατό να προσκομισθεί από όλα τα εγγεγραμμένα μέλη. Ειδικώς για όσα Τμήματα συμμετέχουν σε επίσημα Πρωταθλήματα για τα οποία έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης (Εφηβικό και Παιδικό από 23.09 και Ανδρικό από 13.09) θα πρέπει έως την ημερομηνία αυτή να έχει εκδοθεί και η Κάρτα Υγείας.


Επίσης με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξυπηρέτηση όσων το επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα εξέτασης σε προνομιακή τιμή από τον Ιατρό Καρδιολόγο κ. Γεώργιο Ζερβόπουλο (Λεωφόρος Λαυρίου 19, πάνω από την Εθνική Τράπεζα, 210.6655198), ο οποίος θα λειτουργήσει το Ιατρείο του καθημερινές εκτός Σαββ/κων, για τα μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου.


Όπως αναφέρει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η καρδιολογική εξέταση και η θεώρηση της Κάρτας Υγείας μπορεί να γίνει επίσης από Ιατρούς Καρδιολόγους σε Μονάδες Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από Ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή από ιδιώτη Ιατρό Καρδιολόγο.


Σας ευχαριστούμε για το άμεσο των δικών σας ενεργειών.