Παιδικό: Απολογισμός προετοιμασίας στο Sportcamp

Ο απολογισμός της φετινής εβδομάδας προετοιμασίας του τμήματος Παίδων στις εγκαταστάσεις του Sportcamp στο Λουτράκι, είναι αδύνατο να χωρέσει σε λέξεις και προτάσεις. Οι εμπειρίες των 17 παιδιών και του coach Άρη, από το πρωί της Δευτέρας 27.08 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 02.09, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες ως κάτι πολύ όμορφο και πολύ ξεχωριστό που είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν.


Μέσα από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, που επιμελήθηκε ο coach σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Sportcamp κ. Πέτρου, η ομάδα πραγματοποίησε το πρώτο στάδιο της φετινής προετοιμασίας στο Λουτράκι σε ιδιαίτερα έντονους ρυθμούς.


Το πρωϊνό ξύπνημα για τρέξιμο στις 07:00, το ασκησιολόγιο κάτω από το δυνατό ήλιο με το κάθε παιδί να φτάνει στα όρια του, οι πολλές ώρες στο Κλειστό Γυμναστήριο σε διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα, η γυμναστική στην άμμο, το πρώτο φιλικό παιχνίδι, η ενδυνάμωση με όργανα κ.α. έδωσαν στα παιδιά μία πλήρη εμπειρία στην οποία ανταποκρίθηκαν άριστα.


Εκτός από το πολύωρο καθημερινό πρόγραμμα, υπήρχαν και οι άλλες στιγμές. Οι πιο χαλαρές. Αυτές που δένουν τα παιδιά σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο δυνατό από την έννοια του συναθλητή. Συμπαίκτες. Φιλαράκια. Κολλητοί. Όλοι μαζί αφοσιωμένοι στο άθλημα που τόσο λατρεύουν και με τον Άρη να είναι αρχηγός αποστολής, προπονητής, παιδαγωγός αλλά και ένας από εκείνους. Η χαλάρωση στην πισίνα, τα παιχνίδια beach volley, οι μεσημεριανές και βραδυνές συζητήσεις, η καζούρα και τα πειράγματα, όλα ήταν μέσα στο πρόγραμμα.


Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στο απόγευμα της Πέμπτης 30.08 όταν μία μεγάλη ομάδα γονέων μαζί με την αποστολή έκανε μία απογευματινή - βραδυνή βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου. Ήταν το μόνο off που έδωσε ο coach και το οποίο ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Η επικοινωνία των γονέων, ο απογευματινός καφές, η βόλτα των παιδιών στους πεζόδρομους της Κορίνθου, το μεγάλο τραπέζι που στήθηκε στο Corinthian Grill και η επιστροφή με το πούλμαν με show στο μικρόφωνο αποτελούν επίσης δυνατές στιγμές της εμπειρίας αυτής.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει: α) στη Διοίκηση του Συλλόγου που από την αρχή υποστήριξε την πρόταση αυτή, β) στους γονείς που ανέλαβαν πλήρως το οικονομικό κόστος, γ) στα παιδιά που επέδειξαν εξαιρετικό χαρακτήρα και προσήλωση, αλλά πάνω από όλα στον coach Άρη που ανέλαβε με πολύ ενθουσιασμό την ευθύνη αυτή.


Καλό ξεκίνημα!