[Εφηβικό και Παιδικό]: Νίκη μέσα από την ομαδική δουλειά!

[Εφηβικό]


Σε ένα αγώνα που τελικώς δεν διεξήχθη λόγω απουσίας ιατρού και - όπως ορίζει η προκήρυξη - μηδενισμού της γηπεδούχου ομάδας του Α.Ο. Καλλιτεχνούπολη, η ομάδα Εφήβων διατηρήθηκε στην 1η θέση με ρεκόρ 5-0.


Είναι άξιο αναφοράς ότι όλοι οι Έφηβοι, αναγνωρίζοντας την σημασία παρουσίας τους στις προπονήσεις και στους αγώνες λόγω και του εξαιρετικά μικρού roster 12 παικτών, αφιερώνουν χρόνο, ενέργεια και διάθεση στην ομάδα και στις υποχρεώσεις της και όπως αποδείχθηκε την αγωνιστική αυτή αφιέρωσαν άδικα και το σημαντικό για την αποφόρτιση τους βράδυ Σαββάτου.

Η απογοήτευση και η ενόχληση για την μη διεξαγωγή του αγώνα, για την οποία φέρει αποκλειστικά την ευθύνη η Διοίκηση της αντίπαλης ομάδας, ήταν δεδομένη καθότι η ομάδα είχε προετοιμαστεί για ένα πολύ καλό παιχνίδι και μία ακόμη καθαρή νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.


Το επόμενο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική είναι το ντέρμπι κορυφής την Κυριακή 04.11, εντός έδρας στις 16.00, με την ομάδα του Α.Ο.Κ. Σπάτων (ρεκόρ 5-0) στο οποίο θα χρειαστεί η συμπαράσταση και του φίλαθλου κοινού του Συλλόγου.


[Παιδικό]


Το αποτέλεσμα του αγώνα της 5ης αγωνιστικής βρήκε την ομάδα Παίδων να πανηγυρίζει έξαλλα για μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Ε.Σ. Νέας Μάκρης με την οποία τα τελευταία χρόνια υπήρχε παράδοση κακών αποτελεσμάτων στο Κλειστό της Νέας Μάκρης, η ομάδα κατέκτησε τη νίκη με 50-42 και εξακολουθεί να βρίσκεται στη 2η θέση με ρεκόρ 4-1.

Σε ένα αγώνα όπου και πάλι δεν έλειψαν οι απουσίες λόγω τραυματισμών βασικών παικτών, η ομάδα έδειξε για ακόμη μία φορά ότι η δύναμη της είναι ακριβώς στο ότι όσοι είναι παρόντες θα δώσουν και την ψυχή τους σε κάθε αγώνα για το τελικό αποτέλεσμα.


Το παιχνίδι ήταν αρκετά σφιχτό λόγω της κλειστής άμυνας που έπαιξε η αντίπαλος ομάδα αλλά και λόγω του ιδιαίτερα μικρού αγωνιστικού χώρου στον οποίο δεν έχουν συνηθίσει τα παιδιά. Στο 1ο ημίχρονο κυριάρχησαν οι καλές άμυνες της ομάδας μας που σε μεγάλο βαθμό αδρανοποίησαν τα μεγαλύτερα ύψη και τα σώματα των αντιπάλων, αλλά και η νευρικότητα στην επίθεση με αργή κίνηση και προβληματική ανάγνωση των αδυναμιών του αντιπάλου. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας να προηγείται με 24-22 έχοντας διαρκώς το προβάδισμα αλλά και αδυνατώντας να το διευρύνει ουσιαστικά.


Τα πρώτα 4 λεπτά του 2ου ημιχρόνου ήταν αρκετά για να γίνει μία θεαματική ανατροπή από την αντίπαλη ομάδα. Με ένα σερί 11-2, η Νέα Μάκρη πέρασε μπροστά στο 24ο λεπτό με 33-26 και η πρώτη σκέψη στους φιλάθλους στις κερκίδες ήταν η εμπειρία προηγούμενων ετών όταν ένα νεκρό διάστημα ήταν αρκετά για να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς στους 10 και στους 20 πόντους χωρίς επιστροφή.


Όμως αυτή η χρονιά είναι διαφορετική. Η επιθυμία των παιδιών είναι διαφορετική. Η ωριμότητα στη διαχείριση των δικών του συναισθημάτων που συχνά τους πλημμυρίζουν είναι διαφορετική. Η συνέπεια σε όλα τα μικρά στοιχεία ενός αγώνα που δεν καταγράφει η στατιστική (τα περίφημα intangibles ή άυλες παράμετροι όπως αποδίδεται στα ελληνικά) ήταν δεδομένη παρά το -7 που έγραφε το ταμπλό.


Λειτουργώντας κάτω από καθεστώς πίεσης, το στρες όλων όσων αγωνίστηκαν και όσων υποστήριξαν από τον πάγκο μετατράπηκε σε ενέργεια που τροδοφότησε το comeback. Στις κατηγορίες που κανένα φύλλο αγώνα δεν μπορεί να καταγράψει, η ομάδα ξεχώρισε στις βουτιές για τις χαμένες μπαλιές, στο διαρκές 'κυνηγητό' των αντίπαλων guard, στην αλληλοκάλυψη, στα deflections και στα δυνατά block outs που έχτισαν αυτοπεποίθηση και στην επίθεση.


Η αντεπίθεση με ένα σερί 12-0 έφερε την ομάδα μας μπροστά με 33-38 στο 30'. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε και αυτό τις δικές του συγκινήσεις. Η Νέα Μάκρη απάντησε με το δικό της σερί 5-0 και έτσι προέκυψε νέα ισοπαλία 38-38. 38-40 εμείς. 41-40 η Νέα Μάκρη με το μοναδικό της τρίποντο. Στα τελευταία 5' η άμυνα μας έπνιξε και πάλι τον αντίπαλο και ένα νέο σερί 10-1 έφερε το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη με 50-42.


Η δύναμη της ομάδας είναι η δυνατότητα πλέον να παίρνει σκορ, άμυνες και ενέργεια από όλους όσους είναι στην αποστολή. Η ατομική αυτοπεποίθηση οδηγεί στην ομαδική βελτίωση και όλοι μαζί παρακολουθούμε μία χρονιά που θα προσφέρει συγκινήσεις μέχρι το Φεβρουάριο και γιατί όχι και ακόμη παραπέρα.


Ειδική αναφορά θα γίνει και στον coach ο οποίος μέσα από την σκληρή δουλειά με τα παιδιά του, αλλά και με την ψύχραιμη ανάγνωση και αντίδραση στις συνθήκες του αγώνα, εμπνέει, καθοδηγεί και στο τέλος εισπράττει την αναγνώριση από τους αθλητές και τους γονείς τόσο για την εμφάνιση όσο και για το αποτέλεσμα.


Το επόμενο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική είναι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, εντός έδρας στις 14.15, με την ομάδα του Α.Ο.Κ. Σπάτων (ρεκόρ 3-2).


Ευχαριστούμε τους γονείς που και αυτή τη φορά ακολούθησαν την αποστολή στη Νέα Μάκρη!


Η αποφώνηση της ανάρτησης θα γίνει με τα λόγια του Hall of Famer John Havlicek (1962-1978 Boston Celtics) που ταιριάζει απόλυτα στην εμφάνιση των Παίδων και στη διάθεση των Εφήβων. Ο μεγάλος Red Auerbach χαρακτήριζε τον Havlicek, ο οποίος δεν ήταν ο καλύτερος/ψηλότερος/δυνατότερος παίκτης των ομάδων των Κελτών, ως 'τα άντερα της ομάδας'*. Μπορεί οι ομάδες μας να μην ξεχωρίζουν για το ύψος ή για τα φυσικά προσόντα, αλλά έχουν άντερα. Μεγάλα.


* Guts of the team. 15 Απριλίου 1965. Havlicek stole the ball. Απλά.