[Παμπαίδες 2005, Τμήμα Μίνι]: Δραστηριότητα αγώνων


[Παμπαίδες 2005]

Για την 4η και 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παμπαίδων, η ομάδα διατήρησε εύκολα το αήττητο και ανέβασε το αήττητο στο 5-0. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Ο.ΚΑ. Μεσογείων στο Μαρκόπουλο και νίκησε με 72-43. Όπως προκύπτει και από την έκταση της νίκης, η ομάδα μας είχε ένα εύκολο απόγευμα. Ο αγωνιστικός χρόνος μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι σε όλο σχεδόν το τελευταίο οκτάλεπτο ο coach χρησιμοποίησε πεντάδα αποκλειστικά με παιδιά 2006 και 2007.


Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η ομάδα πέτυχε την πέμπτη νίκη της εντός έδρας απέναντι στο αθλητικό σωματείο Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής (Κ.Α.Π.). Το τελικό αποτέλεσμα 77-64 δεν αντικατοπτρίζει τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, καθώς η ομάδα έχτισε μία επιβλητική διαφορά 30 πόντων που επέτρεψε τη χρησιμοποίηση όλων των παιδιών για αρκετό χρόνο. Παρουσία πολλών γονέων και υποστηρικτών της έως τώρα πορείας, η ομάδα έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα, με ωραίες συνεργασίες και αρκετό τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο.


Την επόμενη Κυριακή 18 Νοεμβρίου είναι το μεγάλο ντέρμπι με την άλλη αήττητη ομάδα του Ομίλου, την ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Ντερή (Deree). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Κλειστό του Ντερή στις 14:00 και μία δυνατή κερκίδα από τα Γλυκά Νερά θα βοηθήσει τα παιδιά στο δυσκολότερο έως σήμερα παιχνίδι.[Τμήμα Μίνι - 2 Ομάδες]


Στις 4 Νοεμβρίου ξεκίνησε και το επίσημο Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ Μίνι (γεννηθέντων 2006 και νεώτερων) για τις δύο ομάδες του Γυμναστικού Συλλόγου.Η ομάδα που συμμετέχει στον 1ο Όμιλο κέρδισε εντός έδρας με 51 – 42 την αξιόμαχη ομάδα του Α.Ο. Κρόνου Γέρακα μετά από ένα δυνατό, γεμάτο ενέργεια αλλά και μπασκετικές φάσεις υψηλής ποιότητας, παιχνίδι. Κανένα από τα παιδιά δεν υστέρησε, δίνοντας όλα μεγάλες μάχες σε κάθε φάση σε όλο το γήπεδο. Θα πρέπει να επισημανθεί, για όσους δεν ήταν στο γήπεδο, η εξαιρετική αντιμετώπιση των παιδιών μας απέναντι σε ένα πολύ υψηλό παίκτη της αντίπαλης ομάδας, με ύψος που ξεπερνούσε κατά πολύ όλους μας του αθλητές.

Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στις 11 Νοεμβρίου, η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα του Α.Ο. Αργοναύτη Τριγλίας στην Ραφήνα. Παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισε άνετα με 77-29. Όλα τα παιδιά είχαν συμμετοχή για αρκετή ώρα στο παιχνίδι βγάζοντας όμορφες συνεργασίες και προσφέροντας ωραίο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Με τη νίκη αυτή η ομάδα ανέβηκε μόνη στην 1η θέση του Ομίλου με ρεκόρ 2-0.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 10:30, η ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τη γειτονική ομάδα του Αγίου Νικολάου Παλλήνης (1-1).Η ομάδα που συμμετέχει στον 5ο Όμιλο ξεκίνησε εκτός έδρας το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου στην Καλλιτεχνούπολη. Το αγχωτικό ξεκίνημα των δύο πρώτων οκταλέπτων ήταν καθοριστικό καθώς η αντίπαλη ομάδα δημιούργησε μία διαφορά. Στα υπόλοιπα τρία οκτάλεπτα τα παιδιά ανέβασαν την απόδοση της και κέρδισαν στα επιμέρους σκορ σε δύο εξ' αυτών ενώ έφεραν ισοπαλία στο τρίτο. Το τελικό σκορ 47-36 υπέρ του Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης κρίνεται δίκαιο καθώς υπήρχε κυριαρχία και στα ύψη των, αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντικά στοιχεία αισιοδοξίας προέκυψαν και για τη δική μας ομάδα μέσα από την αντίδραση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και τη χρησιμοποίηση όλων των παικτών.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου για τη 2η αγωνιστική, η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας τη γειτονική ομάδα του Κτησιφώντα Παιανίας. Μπροστά σε μία ενθουσιώδη κερκίδα γονέων και φίλων, τα παιδιά μπήκαν από την αρχή του παιχνιδιού δυναμικά και δημιούργησαν μία μεγάλη διαφορά. Η μαχητικότητα όλων, οι όμορφες συνεργασίες και ο διαμοιρασμός του χρόνου συμμετοχής οδήγησαν σε μία άνετη νίκη με 44-25, η οποία θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών για τους επόμενους αγώνες.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 12:15, η ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα του Ε.Σ. Νέας Μάκρης (0-2) στο Κλειστό Γήπεδο που είναι στην πρώην Αμερικάνικη Βάση.