Παρουσίαση EMS Training από 20' Body Tonic Fitness & Welness Club

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Συλλόγου μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση της μεθόδου EMS Training (προπόνηση με ηλεκτρομυϊκή διέγερση).


Η παρουσίαση έγινε μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη του 20min Body Tonic Fitness & Welness Club και μέλους του Γυμναστικού Συλλόγου κ. Φιλόπουλου, με παρουσία των πιστοποιημένων υπεύθυνων του προγράμματος και πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ Παύλου Σακκουλά και Ελευθερίας Θερμού.


Παρευρέθηκαν αθλητές από τις ομάδες Ανδρών και Εφήβων καθώς και αθλήτριες από το Τμήμα των Μη Ενεργών Αθλητριών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μία αναλυτική παρουσίαση της μεθόδου εκγύμνασης EMS, συζήτηση και παροχή διευκρινήσεων επί ερωτήσεων που τέθηκαν καθώς και μία πραγματική χρήση του MyoFX EMS System από τους αθλητές του Συλλόγου Νίκο Γάσπαρη και Σπύρο Αγγελή.


Το MyoFX EMS System® είναι ένα προπονητικό σύστημα που χρησιμοποιεί ηλεκτρική διέγερση των μυών ολιστικά εκπαιδεύοντας το σύνολο του σώματος ταυτόχρονα, σε πολύ μεγαλύτερη ένταση από ότι η συμβατική προπόνηση με ενεργοποίηση των μυών. Η ηλεκτροδιέγερση MyoFX EMS System® χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής συχνότητας επιδιώκοντας δύο στόχους: A) να προκαλέσει σύσπαση των μυών, είτε για την ενίσχυση ή την χαλάρωση τους και Β) να προκαλέσει μείωση του πόνου.


Τα οφέλη του προγράμματος, μέσα από εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι τα ακόλουθα:

- Αύξηση του Μυϊκού Τόνου

- Αύξηση της Μέγιστης Δύναμης

- Βελτίωση της Κυκλοφορίας

- Λειτουργία ενάντια στην Καθιστική Ζωή

- Βελτίωση της Παραγωγής Αναγεννητικών Ορμονών

- Αύξηση των Επιπέδων Ενέργειας και της Ποιότητα Ζωής


Για όσους επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες και το κόστος της μεθόδου, που μπορεί να γίνει - εκτός από το Γυμναστήριο στο Πόρτο Ράφτη - και στο Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών ή στην οικία, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον κ. Φιλόπουλο (κινητό: 6932.881199 και 22990.71071) ή με τη Διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου (email: gysy.gln@gmail.com).


Για την πραγματοποίηση της παρουσίασης οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον coach Ανδρέα που διέθεσε την προπονητική ώρα και παρακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους παριστάμενους με πολύ ενδιαφέρον την συζήτηση και την πραγματική χρήση.