[Παμπαίδες, Μίνι, Προμίνι]: Δραστηριότητα αγώνων


[Κλιμάκιο Νότου Εθνικής Παμπαίδων 2005 - Επιλογή ΕΣΚΑ 2005 - Κλιμάκιο ΕΣΚΑ 2006]


Συνεχίζονται οι προπονήσεις του Κλιμακίου Νότου Εθνικής Παμπαίδων 2005 την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο βοηθητικό Κλειστό του ΟΑΚΑ. Στην Εθνική συμμετέχει ο αθλητής μας Γιάννη Ιωαννίδη.


Στον 3ο Κύκλο του Αναπτυξιακού Προγράμματος ΕΣΚΑ και στα Κλιμάκια Επίλεκτων Αθλητών 2005 συμμετέχουν οι αθλητές μας Γιάννης Πανταζόπουλος και Βασίλης Λάμπρος με προπονήσεις που ξεκινούν το Δεκέμβριο και ολοκληρώνονται έως το Φεβρουάριο του 2019.


Στο Κλιμάκιο Επίλεκτων Αθλητών 2006 συνεχίζει προπονήσεις ο αθλητής του Συλλόγου Γιώργος Γκάτζογλου.


Για τη Διοίκηση και την προπονητική ομάδα αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή η επιβράβευση των προσπαθειών, των ικανοτήτων και του χαρακτήρα των παιδιών στις επιλογές της Ομοσπονδίας και της Ένωσης. Νιώθουμε περήφανοι για το πρόγραμμα που υλοποιείται στο Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών και αισθανόμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον ακόμα περισσότερα παιδιά θα έχουν συμμετοχή στα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ.[Τμήμα Παμπαίδων]


Για το Πρωτάθλημα Παμπαίδων 2005 η ομάδα μας πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη, εντός έδρας, απέναντι στον Α.Ο. Κρόνου Γέρακα με 77-31.


Το τελικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της διαφοράς απόδοσης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η ομάδα μας είχε ένα εύκολο αγώνα πριν το δύσκολο παιχνίδι της αναβληθείσας αγωνιστικής με τον Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή. Ο αγωνιστικός χρόνος μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά ενώ η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας επέτρεψε το τελευταίο οκτάλεπτο η ομάδα να απαρτίζεται αποκλειστικά από μία πεντάδα με παιδιά ηλικίας 2006 και 2007. Αγωνιστικά, όπως δείχνει και το υψηλό σκορ, παίχθηκε όμορφο μπάσκετ κατά μεγάλα διαστήματα από τους παίχτες μας, με ωραίες συνεργασίες και αρκετό τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Αξιοσημείωτο γεγονός ενός οκταλέπτου ο πλουραλισμός στην επιθετική παραγωγή με 4 τρίποντα από 4 διαφορετικούς παίχτες.


Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου υπάρχει διπλή αγωνιστική υποχρέωση.


Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 15:30 θα γίνει ο εξ' αναβολής εκτός έδρας αγώνας με τον Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή (5-1).


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 18:30 και πάλι εκτός έδρας, θα γίνει ο αγώνας με την ομάδα του Α.Ο. Αγίου Νικολάου Παλλήνης (1-5) για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου.[Τμήμα Μίνι - 2 Ομάδες]


Για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα Μίνι που συμμετέχει στον 1ο όμιλο γνώρισε την πρώτη της ήττα με 43-40 εκτός έδρας απέναντι στο Γ.Σ. Κορωπίου.


Ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε στις λεπτομέρειες στο τελευταίο λεπτό και ενώ η ομάδα μας προηγείτο σε όλη τη διάρκεια παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ ειδικά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Κάποια χαμένα εύκολα καλάθια και κάποιες δυσκολίες στην άμυνα με ψηλότερα παιδιά που πήγαιναν συνέχεια μέσα στο ζωγραφιστό έφεραν μία ήττα που εκτός από αθλητική εμπειρία έχει προσφέρει και μαθήματα για την σημασία της συγκέντρωσης και της προσπάθειας για διαρκή βελτίωση.


Ο 5ος όμιλος είναι πολύ δυνατός όμιλος και αποτελεί μεγάλη επιτυχία ότι η ομάδα μας διατηρείται στην πρώτη θέση μαζί με τον Ο.ΚΑ. Μεσογείων με ρεκόρ 3-1. Δείγμα του μεγάλου ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι οι άλλες πέντε ομάδες ακολουθούν με ρεκόρ 2-2.


Το επόμενο παιχνίδι είναι εντός έδρας, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 12:45 απέναντι στην ομάδα του Α.Σ.Κ. Τριπλής Κορώνας (2-2).Για το ίδιο Πρωτάθλημα, η ομάδα Μίνι που συμμετέχει στον 5ο όμιλο έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία ψηλότερη και δυνατότερη ομάδα. Όλοι οι αθλητές που έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το τελικό σκορ 30-51 υπέρ του Α.Ο. Βριλησσιακού δεν αποδίδει την μεγάλη διάθεση και το διαρκή αγώνα που έδωσαν κατά τη διάρκεια και των 40'.


Το επόμενο παιχνίδι είναι εκτός έδρας, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 10:45 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Μάκρης (στην πρώην Αμερικάνικη Βάση) απέναντι στον Α.Σ Αστέρα Μαραθώνα - Νέας Μάκρης (2-0).[Τμήμα Προμίνι -2007]

Το ξεκίνημα του Elite Youth Tournament που διοργανώνεται από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού για τις ομάδες Προμίνι-2007 επεφύλασσε στην πρώτη αγωνιστική ως αντίπαλο την καλύτερη ίσως ομάδα στην Αττική στην συγκεκριμένη ηλικία, το Γ.Σ. Πανιωνίου.


Ήταν μία εξαιρετική ομάδα με επιλεγμένους αθλητές και έναν τρόπο παιχνιδιού υψηλού επιπέδου που δεν έδωσε καμία ευκαιρία στην ομάδα μας να αντισταθεί παρά μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο που το σκορ ήταν 7-5. Στη συνέχεια, η διαφορά άνοιξε παρά την προσπάθεια των αθλητών μας και το τελικό σκορ ήταν 63-20.


Σε συνέχεια της χρονιάς 2017-2018 όπου το συγκεκριμένο τμήμα του Γ.Σ. Γλυκών Νερών ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα αήττητο με μεγάλες διαφορές, κρίθηκε σημαντικό από τον προπονητή και από τη Διοίκηση η φετινή συμμετοχή να ήταν σε πρωτάθλημα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο αλλά και αθλητικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου.


Για το λόγο αυτό, όταν ήλθε η ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση για το Elite Youth Tournament, δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη για συμμετοχή στο κλασσικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Στη διοργάνωση των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού παίρνουν μέρος οι καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ. Η συμμετοχή, με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας απόρροια της υψηλής δυναμικότητας των αντίπαλων ομάδων, ήταν συνειδητή επιλογή.


Στον αγώνα με τον Πανιώνιο είχαν συμμετοχή και 3 παιδιά από το τμήμα των 2008.


Το επόμενο παιχνίδι είναι εκτός έδρας, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 16:15 στο γήπεδο του Κολλεγίου Saint Lawrence στο Κορωπί με την ομάδα PAO BC Academy Νοτίων Προαστίων (Α.Σ.Κ. Τριπλής Κορώνας) (0-1).Καλά αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες μας!