[Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαίδες, Μίνι, Προμίνι]: Δραστηριότητα αγώνων


[Εφηβικό]


Για την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα των Εφήβων ξεκίνησε το δεύτερο γύρο με μία ακόμη εύκολη νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Α.Ο. Άρτεμις.


Το πρώτο δεκάλεπτο είχε ως βασικό στοιχείο καλή παραγωγή στην επίθεση και παρά την σχετική χαλαρή λειτουργία της άμυνας η διαφορά στο 10' ήταν 15 πόντους με το σκορ στο 8-23.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο υπήρξε μια κακή συνολικά εικόνα της ομάδας, δεδομένης και της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου, με το επιμέρους σκορ να είναι 16-16 και το σκορ ημιχρόνου 24-39.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα και η αντίπαλη ομάδα έμεινε στους 0 (!) πόντους με το σκορ στο 30' να είναι 24-57. Αντίστοιχη περίπου εικόνα είχε και το τέταρτο δεκάλεπτο, με κατανομή του χρόνου συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και σταδιακή διεύρυνση της διαφοράς η οποία στο 40' κατέληξε στους 50 πόντους με σκορ 28-78.


Ο επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου εντός έδρας στις 16:00 με αντίπαλο την ομάδα του Γ.Σ. Λαυρίου (5-5).[Παιδικό]


Για την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα των Παίδων είχε επίσης ένα εύκολο πρωϊνό εκτός έδρας απέναντι στον Α.Ο. Άρτεμις.


Από το πρώτο λεπτό η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και μέσα από αιφνιδιασμούς και καλή κυκλοφορία της μπάλας ήλθε στο 10' το 5-28. Το δεύτερο δεκάλεπτο με χρήση πλέον όλων των παικτών συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και το επιμέρους σκορ 6-22 έφερε σκορ ημιχρόνου 11-50.


Το τρίτο δεκάλεπτο, παρά την εσκεμμένα χαμηλή αμυντική προσήλωση, είχε ένα επιμέρους σκορ 0-23 (!) και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 62 πόντους. Με μία πολύ χαλαρή διαχείριση του τετάρτου δεκαλέπτου, το τελικό σκορ 19-85 έφερε την όγδοη νίκη σε δέκα αγώνες.


Ο επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου εντός έδρας στις 14:15 σε ένα ακόμη ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την ομάδα του Γ.Σ. Λαυρίου (9-1) με στόχο τη νίκη και τη διαφορά.[Τμήμα Παμπαίδων]


Η ομάδα Παμπαίδων έδωσε δύο παιχνίδια το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.


Το πρώτο παιχνίδι ήταν επίσημο με την ομάδα του Α.Ο.Κ. Ακαδημίας Αθλητών. Η ομάδα μας πέτυχε την ένατη νίκη σε εννέα αγώνες με 66-49 και παρέμεινε αήττητη. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα που είχε ως στόχο την έκπληξη για να ανέβει στη δεύτερη θέση και η οποίοα όμως δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό που έδωσαν οι παμπαίδες μας. Με υψηλή πνευματική συγκέντρωση, ωραίες συνεργασίες και πολύ τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά σχεδόν στους 30 πόντους. Δόθηκε η δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των παιδιών και κυρίως των πέντε παιδιών απο το τμήμα Μίνι (2006) που αποτελούν μέρος της αποστολής.


Το δεύτερο παιχνίδι, που έγινε την Κυριακή, ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό με την αντίστοιχη ομάδα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι με αρκετά μεγάλη ένταση αλλά και διάθεση και στις δύο πλευρές του γηπέδου, η ομάδα μας πέτυχε μια νίκη γοήτρου με 93-76 απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκτός από το εντυπωσιακό σκορ ως προς την επιθετική παραγωγή, έδειξε για ακόμα μία φορά τις δυνατότητες της αλλά και το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας που υπάρχει όταν όλα τα παιδιά λειτουργούν μαζί. Και σε αυτό τον αγώνα πήραν χρόνο συμμετοχής τα πέντε παιδιά του 2006 παρά το ότι είχαν επίσημο παιχνίδι το ίδιο πρωί. Η διάθεση τους για συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, βοηθώντας την ομάδα των Παμπαίδων, κερδίζοντας εμπειρίες και δείχνοντας την συνέχεια και ομοιογένεια που υπάρχει στον Σύλλογο είναι πάντοτε εμφανής και άξια αναφοράς. Αξίζει επίσης ιδιαίτερης μνείας η παρουσία των γονέων των παιδιών, που υποστηρίζουν διαρκώς τις προσπάθειες των ομάδων ακόμη και σε διπλούς αγώνες την ίδια ημέρα, δείχνοντας και εκείνοι από την πλευρά τους ότι στηρίζουν τις αρχές και την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες του Συλλόγου μας.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους των Ακαδημιών του Ολυμπιακού για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.


Ο επόμενος επίσημος αγώνας είναι εκτός έδρας, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 17.45 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Saint Lawrence, με την πάντοτε δύσκολη ομάδα της Τριπλής Κορώνας (6-3).

[Τμήμα Μίνι - 2 Ομάδες]


Για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα που συμμετέχει στον 1ο Όμιλο δεν τα κατάφερε απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του Ο. ΚΑ. Μεσογείων καθώς στις λεπτομέρειες και μετά από ένα αγώνα με μεγάλη ένταση έχασε με 53-59. Στα δύο πρώτα οκτάλεπτα με μία σειρά από όμορφες συνεργασίες και αρκετό τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, η ομάδα απέκτησε ένα ελαφρύ προβάδισμα. Στα επόμενα δύο οκτάλεπτα συνεχίστηκε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αλλά η ομάδα μας διατήρησε το μικρό προβάδισμα μέχρι και το 32'. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, κάποια χαμένα lay-up όπως και αρκετές βολές σε συνδυασμό με την μεγάλη δυναμικότητα του αντιπάλου αντέστρεψε το προβάδισμα και δημιούργησε την τελική διαφορά.


Συγχαρητήρια στην ομάδα μας που σε κάθε παιχνίδι φτιάχνει ωραίες φάσεις και συνεργασίες.


Ο επόμενος επίσημος αγώνας είναι εντός έδρας, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 12.30 με την ομάδα του Γ.Σ. Βριλησσίων (2-3).Για το ίδιο Πρωτάθλημα, η ομάδα Μίνι του 5ου Ομίλου κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της απέναντι στην ομάδα του Γ.Σ. Παλλήνης με 38-31. Παρά το άγχος καθώς ο αγώνας ήταν εκτός έδρας, τα παιδά είχαν καλή εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Με συμμετοχή όλων των παιδιών της αποστολής και ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, η νίκη ήταν δίκαιη και έφερε χαμόγελα. Κάθε παιχνίδι δίνει νέες εμπειρίες στα παιδιά τα οποία βελτιώνονται και βγάζουν φάσεις και συνεργασίες που δουλεύουν στην προπόνηση.


Για την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα έχει ρεπό.[Τμήμα Προμίνι -2007]

Για την 3η αγωνιστική του Elite Youth Tournament που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός με την συμμετοχή των πιο δυνατών ομάδων στις ηλικίες των 2007 σε Αθήνα και Πειραιά, η ομάδα μας αντιμετώπισε εντός έδρας την ομάδα του Α.Σ. Δραπετσώνας.


Μετά από ένα πραγματικά συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στην τελευταία κατοχή η ομάδα μας έχασε απο την πολύ δυνατή αντίπαλη ομάδα με 53-56. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με μεγάλο σκορ και εξαιρετικές φάσεις που διαδέχοταν η μία την άλλη και απο τις δύο πλευρές. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετέχουν στο Τουρνουά αυτό, καθώς βρίσκονται μαζί παιδιά απο 3 διαφορετικά Τμήματα και δίνουν κάθε φορά τον καλύτερο τους εαυτό απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες αποκομίζοντας εμπειρίες και εικόνες που σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.


Συγχαρητήρια στην ομάδα του Α.Σ. Δραπετσώνας για τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσαν όλα της τα παιδιά.


Ο επόμενος αγώνας είναι απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου (2-1) την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 13:00.Με την ίδια λογική της συμμετοχής μας στο τουρνουά του Παναθηναικού, δόθηκε και ένα φιλικό την Κυριακή απέναντι στην εξαιρετική ομάδα 2007 των Ακαδημιών του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ομάδα μας μπόρεσε να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Η δυναμικότητα του αντιπάλου αλλά και η πρωτόγνωρη ένταση στην αμυντική της λειτουργία ήταν ένα καλό μάθημα για τους μικρούς μας αθλητές. Το συγκεκριμένο φιλικό ήταν μία όμορφη και άκρως διδακτική εμπειρία.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους των Ακαδημιών του Ολυμπιακού για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.Καλά αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες μας!