Ο Γ.Σ. Γλυκών Νερών στο 2ο Junior NBA Tournament στην Ελλάδα!

Σε μία ακόμη πολύ ξεχωριστή στιγμή για την ιστορία του Συλλόγου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Γλυκών Νερών έλαβε πρόσκληση και θα συμμετάσχει στο 2ο Junior NBA Greece Basketball League που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Jr NBA Greece και του Ambassador Europe NBA και σπουδαίου αθλητή Ευθύμη Ρεντζιά.


Το Junior NBA είναι μία διοργάνωση όπου η κάθε ομάδα κληρώνεται και αντιπροσωπεύει μία αντίστοιχη του NBA. Υπάρχει διαχωρισμός των ομάδων σε 2 Περιφέρειες (Ανατολή και Δύση) και σε 3 Κατηγορίες (Ατλαντικού, Κεντρική και Νοτιοανατολική για την Ανατολή και Βορειοδυτική, Ειρηνικού και Νοτιοδυτική για τη Δύση). Τo NBA υποστηρίζει τη διοργάνωση με χορηγία αθλητικού υλικού και δίνει στο Τμήμα Μίνι (με παιδιά γεννηθέντα το 2006 και νεώτερα) μία ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πολύ ξεχωριστό πρωτάθλημα.

Ο Σύλλογος είχε συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Jr NBA, όταν με τα χρώματα των Dallas Mavericks είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην Περιφέρεια της Δύσης και είχε προχωρήσει στη διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων.


Στη διοργάνωση που θα ξεκινήσει στο τέλος Φεβρουαρίου, ο Γ.Σ. Γλυκών Νερών θα παίξει στην Atlantic Division με τα χρώματα των Philadelphia 76ers και θα αντιμετωπίσει τις ομάδες των: Toronto Raptors (Α.Ο.Κ. Ακαδημία Αθηνών), Brooklyn Nets (Γ.Σ. Παλλήνης), New York Knicks (Α.Σ Κολλεγίου Ντερή) και Boston Celtics (Α.Σ. Εκπαιδευτηρίων Πλάτων).

Επισημαίνεται ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι 30 καλύτερες ομάδες και από τις δύο μεγάλες Ενώσεις της Αττικής, την Ε.Σ.Κ.Α. και την Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. και το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο τιμητική την επιλογή του Συλλόγου μας.


Ξεχωριστή επίσης αξία στην συμμετοχή του Τμήματος με την εμφάνιση των 76ers δίνει η προηγούμενη παρουσία του Ευθύμη Ρεντζιά στην ομάδα των Philadelphia κατά την περίοδο 2002-2003 όπου και συμμετείχε σε 35 αγώνες δίπλα στον Allen Iverson στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου.