[Παμπαίδες 2005]: Υπερηφάνεια στα Γλυκά Νερά! Πρόκριση στο Γ.Σ. Περιστερίου.

Ο μεγάλος Kareem Abdul Jabar είχε αναφέρει κάποτε αναφερόμενος σε μία επώδυνη ήττα που είχε βιώσει ως παίκτης των Milwaukee Bucks με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο: Ο αθλητής πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματα καθώς σε ένα παιχνίδι παίζει με τόσο με το σώμα του όσο και με την ψυχή του.


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 40 λεπτών όπου το κάθε δευτερόλεπτο προσέφερε αθλητικές συγκινήσεις, τα παιδιά του Γ.Σ. Γλυκών Νερών έπαιξαν με την ψυχή τους και με το σώμα τους και βίωσαν όλο το εύρος των συναισθημάτων που μπορεί να χαρίσει ένας αγώνας μπάσκετ.


Από το πρώτο λεπτό, η ομάδα ξεκίνησε με ενθουσιασμό τον αγώνα απέναντι στην πολύ ισχυρή ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου. Με την συμπαράσταση της δυναμικής κερκίδας, τα παιδιά προσπάθησαν να αμυνθούν με ένταση απέναντι στα ψηλά και δυνατά κορμιά της αντίπαλης ομάδας και ολοκλήρωσαν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενα με 18-17. Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου οκταλέπτου, το physical game και οι εύκολοι πόντοι που πέτυχε το Περιστέρι έφερε νευρικότητα και οδήγησε σε ένα επιμέρους σκορ 9-18 με την ομάδα μας να αδυνατεί να διατηρήσει την επιθετική παραγωγή. Με όπλο την καλή κυκλοφορία και την εκμετάλλευση των αδυναμιών στο 1v1, η ομάδα μας πέτυχε να παραμείνει κοντά και να διατηρεί την αισιοδοξία της και κέρδισε το τρίτο οκτάλεπτο με σκορ 16-14 μειώνοντας τη διαφορά στο -5. Καθώς όμως η ροή του αγώνα εξελισσόταν, δύο ξεσπάσματα του αντιπάλου που έφεραν τη διαφορά στο +9 και η αδυναμία ανατροπής του προβαδίσματος μεγάλωσε την αγωνία των παιδιών. Παρά την ηχηρή συμπαράσταση γονέων και συμπαικτών στις κερκίδες, το Περιστέρι διατηρούσε μία διαφορά στο τέλος του τετάρτου οκταλέπτου παρά το ότι και αυτό το οκτάλεπτο το κέρδισε η ομάδα μας με 17-16. Ένα ακόμη καλό διάστημα της ομάδας μας και το ξεκλείδωμα του περιφερειακού σουτ έφερε και πάλι οριακή διαφορά και τόνωσε την ελπίδα της ανατροπής. Παρά όμως την σημαντική φθορά των fouls, η περιφέρεια του Περιστερίου είχε τον τρόπου εκμεταλλευόμενη τα λάθη και με σημαντικά σουτ αυτοπεποίθησης να διατηρεί το προβάδισμα και να δημιουργήσει και πάλι κατήφεια. Με το σκορ στο 80-84 η πνευματική συγκέντρωση όλων των παιδιών είχε μειωθεί δραματικά και το ίδιο και η αυτοπεποίθηση. Αντλώντας όμως δύναμη από την άμυνα, αρχικά μείωσαν σε 82-84 και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία σε βολές του αντιπάλου και τη συγκινητική διεκδίκηση των loose balls, ήρθε το προβάδισμα με καλάθι και φάουλ και το 85-84 στα 2,4" και η έκσταση σε όλους!


Με το όπλο του timeout που έφερε την επαναφορά στην περιοχή των Γλυκών Νερών και παρά την τεράστια φθορά που είχε η ομάδα του Περιστερίου λόγω των fouls, τα 2,4" δυστυχώς αποδείχθηκαν αρκετά για ένα τελικό σουτ και ένα buzzer beater που μετέτρεψε τα δάκρυα χαράς σε δάκρυα πίκρας για την πρόκριση στο Final Four που χάθηκε ίσως και σε ένα non call.


Ο αγώνας δύο κορυφαίων ομάδων και το τελικό σκορ 85-86 αποτελεί μία μεγαλειώδη στιγμή για όσους αγαπούν το άθλημα αυτό ακόμη και στις πολύ δύσκολες στιγμές όπου το τελικό αποτέλεσμα δε δικαιώνει την υπερπροσπάθεια. Η εναλλαγή συναισθημάτων ήτνα πρωτοφανής σε έναν αγώνα που θα τον θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη και εάν τελικά δεν ήμασταν στην πλευρά των νικητών αν και ήμασταν νικητές σε 4 από τα 5 οκτάλεπτα.


Το τέλος του αγώνα βρήκε όλα τα παιδιά της ομάδας μας να δίνουν τα συγχαρητήρια στα παιδιά του Γ.Σ. Περιστερίου καθώς και τις ευχές για ανάρρωση σε ένα παιδί της αντίπαλης ομάδας που είχε ένα τραυματισμό στο 3ο οκτάλεπτο.


Στις συγκινητικές στιγμές που ακολούθησαν στα αποδυτήρια, η δυνατή ιαχή Γ Λ Υ Κ Α Ν Ε Ρ Α ήταν η έκφραση του συναισθήματος της Υπερηφάνειας:


  • Για έναν συγκλονιστικό αγώνα!

  • Για μία καταπληκτική πορεία στο Πρωτάθλημα και ένα τελικό ρεκόρ 16 νικών και 1 ήττας!

  • Για την καλύτερη επίθεση ανάμεσα σε σχεδόν 90 ομάδες!

  • Για ένα μέσο όρο επιθετικής παραγωγής στα 3 νοκ άουτ παιχνίδια 80+ πόντων

  • Για τους 85 πόντους ενάντια στην ομάδα του Περιστερίου που ήταν το αμυντικό φόβητρο του Πρωταθλήματος με μέσο όρο στην άμυνα 32 πόντους στην κανονική διάρκεια και 34 στα νοκ άουτ

  • Για τους 69 πόντους που σημείωσε ο αθλητής μας και μέλος της Εθνικής Παμπαίδων 2005 Γιάννης Ιωαννίδης εκ των οποίων ξεχώριζαν το καλάθι και φάουλ για το προσπέρασμα με 85-84 αλλά και οι δύο εύστοχες βολές την στιγμή που η συγκίνηση και η φόρτιση τον είχε κατακλύσει

  • Για τους Γιάννη Πανταζόπουλο, Βασίλη Λάμπρο, Μάριο Λάμπα, Μενέλαο Ζορμπά, Βασίλη Νικολάου, Γιώργο Κούκο και Χάρη Καββακά που αποτελούν την καρδιά της ομάδας των Παμπαίδων 2005 και που είναι οι μαχητές όλα αυτά τα χρόνια

  • Για τους Γιώργο Γκατζόγλου, Χρήστο Σαραντάκη, Σέββο Φρέρη, Παναγιώτη Κακαράτζη από το Τμήμα Μίνι 2006 καθώς και για τους Λάμπρο Τάσκο και Άκη Κράλλη από το Τμήμα Προμίνι 2007 και για όλα τα άλλα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό το Πρωτάθλημα.

Ο Kareem, εάν θα μπορούσε να παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό θα ήταν περήφανος καθώς θα έβλεπε τα παιδιά του Γ.Σ. Γλυκών Νερών να καταθέτουν την ψυχή τους και την τελευταία ικμάδα σωματικής ενέργειας όχι μόνο μέχρι όταν το χρονόμετρο έδειξε 39'57.6" αλλά και μετά το 40'00.0".


Το ταξίδι της ομάδας τυπικά ολοκληρώθηκε με την παρουσία στις 8 καλύτερες ομάδες.


Το ταξίδι όμως των Παμπαίδων 2005 ουσιαστικά συνεχίζεται με σταθμούς το επόμενο μονό στο ανοικτό γήπεδο, την επόμενη προπόνηση, το επόμενο φιλικό, την επόμενη διοργάνωση.


Συνεχίζεται με συντροφιά τους γονείς που δίνουν διαρκώς παρουσία και υποστήριξη με το χειροκρότημα, τη φωνή και μία δυνατή αγκαλιά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.


Συνεχίζεται μπροστά από τους μικρότερους συμπαίκτες τους στον Σύλλογο οι οποίοι έχουν κάνει δική τους την εμπειρία ενός μοναδικού παιχνιδιού.


Συνεχίζεται δίπλα από τους μεγαλύτερους συμπαίκτες τους στον Σύλλογο που τους περιμένουν στην ομάδα του Παιδικού, του Εφηβικού και αργότερα του Ανδρικού.


Συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση, όχι απλά για την εκμάθηση των fundamentals του αθλήματος ή των συστημάτων, αλλά για την εμπέδωση των αξιών και των ιδανικών που θα τους συνοδεύουν μία ζωή, του προπονητή τους που δίνει όλο του τον εαυτό και κάτι παραπάνω κάθε στιγμή.


Συνεχίζεται κρατώντας μία σπυριάρα πορτοκαλί μπάλα που ακόμη και στις στιγμές που τα δάκρυα κυλάνε πάνω της έχει ένα μαγικό τρόπο να τα μετατρέπει σε ιδρώτα μίας προσπάθειας που δεν σταματά ποτέ ανταποδίδοντας την αγάπη όλων όσων είναι κοντά της.


We get knocked out, but we get up again and you're never gonna keep us down!