[Εφηβικό]: Οι τραυματισμοί στοίχισαν το δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου

Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη στην ιστορία του Εφηβικού τμήματος του Γ.Σ. Γλυκών Νερών. Μία ομάδα 11 Εφήβων πλαισιωμένη από μικρότερους συμπαίκτες από τα Τμήματα Παίδων και Παμπαίδων έκανε κατάθεση ψυχής και στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για τη φετινή χρονιά απέναντι στο Γ.Σ. Αμαρουσίου.


Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Α. και αναδείχθηκε αντίπαλος η ομάδα ενός από τα ιστορικότερα Σωματεία της Αθήνας, ήταν γνωστό ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν εξαιρετικά υψηλός. Η αντίπαλη ομάδα είχε κάνει μία αήττητη χρονιά και ήλθε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.


Η δική μας ομάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει τους πολλούς τραυματισμούς και τις περιορισμένες προπονήσεις, ήταν επίσης αποφασισμένη να δώσει όλη την ενέργεια και τη διάθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.


Σε ένα γεμάτο Κλειστό Γυμναστήριο, τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Ένα πολύ καλό ξεκίνημα στα πέντε πρώτα λεπτά έφερε το 10-0 και τον ενθουσιασμό σε κερκίδα και παίκτες. Η αντίπαλη ομάδα όμως αντέδρασε ψύχραιμα και εκμεταλλευόμενοι τις πολλές επιλογές παικτών και την μεγαλύτερη φρεσκάδα έκανε ένα επιμέρους 4-22. Βρίσκοντας πόντους από την περιφέρεια, η ομάδα μας αντέδρασε και μείωσε σε 20-22 με το τελικό σκορ ημιχρόνου να είναι 20-25.


Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μία μεγαλύτερη παραγωγικότητα και από τις δύο ομάδες. Σε ένα παιχνίδι που ο Γ.Σ. Αμαρουσίου διατηρούσε το προβάδισμα λίγων πόντων, οι μικρές λεπτομέρειες αλλά και σαφής διαφορά σε ύψη και όγκο έδιναν το πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα.


Λίγο πριν το τέλος με μία συγκινητική προσπάθεια η ομάδα μας μείωσε στο 49-50 και είχε την ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι και τις εντυπώσεις. Μία ολιγωρία στο αμυντικό σκέλος και δύο εύκολα για τις συνθήκες του αγώνα καλάθια έφεραν τελικά τη νίκη με 56-51 στο Μαρούσι.


Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Γ.Σ. Αμαρουσίου που εκμεταλλεύτηκε άριστα τις αδυναμίες και τις αντιξοότητες της ομάδας μας και πήρε μία νίκη που πρακτικά τους οδηγεί στη Β Κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α. στο Πρωτάθλημα 2019-2020.


Ο τελευταίος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 20.30 στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.


Σας περιμένουμε και πάλι να είστε κοντά στα παιδιά και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος.