[Παμπαίδες, Μίνι, Προμίνι]: Δραστηριότητα αγώνων


[Παμπαίδες - 2 Ομάδες]


Στις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε το Εαρινό Πρωτάθλημα Παμπαίδων (2004). Ο Σύλλογος συμμετέχει στον 11ο και στον 17ο Όμιλο.


Για τον 11ο Όμιλο, η ομάδα αντιμετώπισε στην πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας τον Α.Σ. Παπάγου. Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για τους Παμπαίδες Α που αποτελείται από αθλητές γεννηθέντες το 2004 και νεώτερων. Στη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν καλά στοιχεία, με τους παίκτες να δείχνουν τη δυναμική και τις δυνατότητες, αλλά με ζητούμενο τη διάρκεια στην απόδοση. Μέσα από τις προπονήσεις και τους επίσημους αγώνες, η δουλειά που γίνεται θα βοηθήσει στην απόκτηση καλύτερου ρυθμού. Στα καθαρά αγωνιστικά, η νίκη με 64-51 ήταν καθαρή και η ομάδα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο επιτρέποντας την συμμετοχή και των 12 αθλητών για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Για τη δεύτερη αγωνιστική, η ομάδα αντιμετώπισε εντός έδρας τον Ηλυσιακό Α.Ο. και με τη νίκη με 54-40 έκανε το 2 στα 2 και έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς επιτεύχθηκε νωρίς μία διαφορά ασφαλείας στην οποία έγινε διαχείριση κατά την υπόλοιπη διάρκεια. Με γρήγορο μπάσκετ, κλεψίματα και αιφνιδιασμούς η επιθετική παραγωγή λειτούργησε πολύ καλά. Στο σετ παιχνίδι διαπιστώθηκαν κάποιες αδυναμίες στην επίθεση καθώς και ολιγωρίες στην αμυντική λειτουργία οι οποίες μέσα από τις προπονήσεις θα πρέπει να περιοριστούν καθώς η συνέχεια θα είναι δύσκολη και ο ανταγωνισμός υψηλός.


Για τον 17o Όμιλο, η ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις εκτός έδρας στο Διόνυσο με τη δυνατή ομάδα του Α.Σ. Νίκης Δροσιάς. Το άγχος της πρεμιέρας και μάλιστα εκτός έδρας καθώς και το βάπτισμα του πυρός σε επίσημο παιχνίδι για πολλά παιδιά δεν επέτρεψε στην ομάδα να φανεί ανταγωνιστική μέχρι τέλος. Με χαμηλή επιθετική παραγωγή και προβλήματα στα εύκολα τελειώματα επέτρεψαν στην αντίπαλη ομάδα να ξεφύγει σχετικά εύκολα. Το τελικό 61-34 δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη διάθεση των παιδιών που μέσα από την ροή του αγώνα έθεσαν σταδιακά τις βάσεις για μία καλύτερη συνέχεια.


Για τη δεύτερη αγωνιστική, ο εντός έδρας αγώνας με τον Α.Σ. Αστέρα Νέας Μάκρης - Μαραθώνα συνοδεύτηκε από την πρώτη νίκη με 59-29 και μία πολύ καλύτερη εμφάνιση. Με ένα roster 15 παιδιών στο οποίο όλοι πήραν χρόνο συμμετοχής, η ομάδα από την αρχή ήταν κυρίαρχη του αγώνα και έφερε τα χαμόγελα και στους γονείς που δημιούργησαν όπως συνήθως μία δυναμική κερκίδα.


Για την τρίτη αγωνιστική και για τον 11ο Όμιλο, η ομάδα παίζει εκτός έδρας το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 14:45 με τον Ε.Φ.Α.Ο. Ζωγράφου (1-0), ενώ για τον 17ο Όμιλο η ομάδα παίζει επίσης εκτός έδρας την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 15:00 με το Γ.Σ. Βριλησσίων Β (1-1).


[Τμήμα Μίνι]


Ε.Σ.Κ.Α.

Για τον τελευταίο αγώνα του 1ου Ομίλου στο ανοικτό των Βριλησσίων, η ομάδα γνώρισε μία αδιάφορη βαθμολογικά ήττα και με τελικό ρεκόρ 10 νικών και 4 ηττών κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ο.ΚΑ. Μεσογείων τον οποίο είχε κερδίσει πριν από μία αγωνιστική. Ο αγώνας είχε ειδικά χαρακτηριστικά λόγω του ανοικτού γηπέδου και των απουσιών λόγω τραυματισμών πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα (57-38) ήταν δίκαιο.


Με την ολοκλήρωση των 14 αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Ε.Σ.Κ.Α. η ομάδα βρέθηκε με τη 2η καλύτερη επιθετική παραγωγικότητα ανάμεσα σε 100 ομάδες. Ο στόχος του προγράμματος και της φιλοσοφίας του Τμήματος είναι η εκμάθηση της βασικής τεχνικής (fundamentals), της ομαδικότητας και της απόλαυσης του παιχνιδιού χωρίς τη σκοπιμότητα αποτελεσμάτων.


JUNIOR NBA

Για τον πρώτο αγώνα του Junior NBA και παίζοντας ως Philadelphia 76ers, η ομάδα γνώρισε εντός έδρας την ήττα από τους Boston Celtics (Α.Σ.Ε. Πλάτων) με 63-68. Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τα παιδιά έβγαλαν μεγάλη διάθεση στην άμυνα απέναντι σε μία γρήγορη και ψηλή ομάδα, η οποία ενισχύθηκε ιδιαίτερα με την παρουσία ενός επιλεγμένου αθλητή Εθνικών Ομάδων προερχόμενου από Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Πελοπόννησο). Παρά την ενίσχυση αυτή, οι πολλές επιτυχημένες συνεργασίες των παιδιών του Γ.Σ. Γλυκών Νερών στην επίθεση και η ομαδικότητα τους έφεραν σε όλο τον αγώνα κοντά στο σκορ και μία καλύτερη αποτελεσματικότητα σε εύκολα καλάθια και ελεύθερες βολές θα μπορούσε να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα.


Για το δεύτερο αγώνα του Junior NBA, η ομάδα μας πέτυχε εντός έδρας την πρώτη της νίκη με 63-58 επί των New York Knicks (Α.Σ.Ε Ντερή). Απέναντι σε μία πολύ δυνατή και ψηλή ομάδα, ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση και ενέργεια. Με τρομερές μάχες κάτω από τα καλάθια, τα παιδιά κάλυψαν το μειονέκτημα ύψους με τη δύναμη και με όπλο την πίεση στην περιφερειακή άμυνα και το αδιάκοπο τρέξιμο σε άμυνα και επίθεση για 40 λεπτά κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η άμυνα γίνεται πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες της διοργάνωσης, ενώ η εξαιρετική κίνηση και η ομαδικότητα στην επίθεση έφερε και πάλι μία υψηλή παραγωγικότητα.

Για την τρίτη αγωνιστική, η ομάδα ταξιδεύει εκτός έδρας το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 17:30 για να παίξει με τους Brooklyn Nets (Γ.Σ. Παλλήνης με ρεκόρ 0-1).


Η διοργάνωση αυτή προσφέρει έως τώρα εμπειρίες, θέαμα και ωραίο μπάσκετ. Με βασικές αρχές τον σεβασμό στο ίδιο το παιχνίδι αλλά και την αθλητική και καθαρή διεκδίκηση κάθε φάσης, η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιο συναρπαστική. This is why we play!


[Τμήμα Προμίνι -2007]

Για το Πρωτάθλημα Amita Motion Elite Youth, η ομάδα έπαιξε τρεις αγώνες. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ακαδημία Παναθηναϊκού ΟΑΚΑ. Οι τραυματισμοί ήταν καθοριστικοί στο τελικό αποτέλεσμα (47-42) αλλά και πάλι είναι σημαντικό να τονιστεί η συμμετοχή και η διάθεση όσων παιδιών αγωνίστηκαν για να καλύψουν και τους απόντες. Η ήττα με 5 πόντους κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο και ήταν θετικό ότι διατηρήθηκε η διαφορά της νίκης με +8 του πρώτου αγώνα. Λίγο καλύτερη αποτελεσματικότητα θα έφερνε ακόμη και το θετικό αποτέλεσμα και την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Final Four της διοργάνωσης.


Στο δεύτερο (εξ' αναβολής από 10 Φεβρουαρίου και για την 9η αγωνιστική) αγώνα που έγινε εντός έδρας με την Ακαδημία Παναθηναϊκού Νοτίων Προαστίων, ένα πιο ανοικτό παιχνίδι κατέληξε σε μία νίκη με 53-44 και έφερε πιο κοντά την εξασφάλιση της τετράδας.


Ο τρίτος αγώνας ήταν στο ιστορικό Κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (Ο Τάφος του Ινδού) όπου απέναντι στην Ακαδημία Παναθηναϊκού Λεωφόρου μία εξαιρετική εμφάνιση συνοδεύτηκε από μία μεγάλη νίκη με 44-69. Και τα 13 παιδιά που ήταν στην αποστολή πήραν χρόνο συμμετοχής. Με εντυπωσιακές συνεργασίες, αρκετούς αιφνιδιασμούς και συμμετοχή επίσης 3 παιδιών 2008, τα παιδιά χειροκροτήθηκαν από τους γονείς που ακολούθησαν την αποστολή.


Με το ρεκόρ στις 7 νίκες και 6 ήττες, η ομάδα είναι στην τρίτη θέση και με νίκη εντός έδρας στον (εξ' αναβολής από 24 Φεβρουαρίου και για την 11η αγωνιστική) αγώνα με το Γ.Σ. Περιστερίου θα παραμείνει τρίτη συνεχίζοντας στο Final Four. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα, όλα θα κριθούν από την τριπλή ισοβαθμία και το goal average Γλυκών Νερών, Περιστερίου και Δραπετσώνας σε μία διοργάνωση υψηλού βαθμού ποιότητας αλλά και δυσκολίας.


Ο τελευταίος αγώνας είναι προς καθορισμό ημερομηνίας με το Γ.Σ. Περιστερίου (6-5).


Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα και καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες μας!