[Προμίνι 2007]: Πρόκριση στη Β' Φάση του Elite Youth Tournament!

H παρθενική συμμετοχή ομάδας του Γ.Σ. Γλυκών Νερών στο πιο δυνατό τουρνουά που διεξάγεται στην Αττική για την ηλικία των 2007 - το Amita Elite Youth Tournament υπό την αιγίδα της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός - συνοδεύτηκε από μία μεγάλη επιτυχία.


Η ομάδα μας είναι στο Final Four της διοργάνωσης πανάξια και πανηγυρικά και έχει όνειρα και για κάτι ακόμη θεαματικότερο.


Στον τελευταίο αγώνα εντός έδρας με την ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου, ήλθε η δίκαιη νίκη με 49-47 και η 3η θέση ανάμεσα σε 8 πολύ ισχυρές ομάδες.


Το παιχνίδι είχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες τόσο για την πρόκριση στη Β' Φάση όσο και για την κατάταξη. Η νίκη ήλθε λίγο πιο εύκολα από όσο δείχνει το οριακό +2, καθώς στο 37ο λεπτό το σκορ ήταν 49-37. Όλα τα παιδιά επέδειξαν μεγάλη διάθεση και υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και δίκαια επιβραβεύθηκαν με την πρόκριση στο Final Four.


Οι 8 νίκες σε 14 αγώνες απέναντι σε ομάδες πολύ μεγάλων Συλλόγων είναι ένα ακόμη παράσημο υπερηφάνειας αλλά και απονομής αγωνιστικής δικαιοσύνης. Σε μία διοργάνωση με τρεις ομάδες των κλιμακίων του Παναθηναϊκού, τις παραδοσιακές δυνάμεις στις αναπτυξιακές ηλικίες του Πανιωνίου και του Περιστερίου καθώς και οι ομάδες των πολύ αθλητικών προγραμμάτων του Ίκαρου Καλλιθέας και του Α.Σ. Δραπετσώνας, το επίτευγμα της καλύτερης επιθετικής παραγωγής είναι ακόμη πιο σημαντικό. Συνεχίζοντας την παράδοση των φετινών διοργανώσεων (Παμπαίδες 2005 - 1οι σε 83 ομάδες, Μίνι 2006 - 2οι σε 105 ομάδες), η φιλοσοφία του σωστά ισορροπημένου μπάσκετ με έμφαση στη βελτίωση των επιθετικών δεξιοτήτων και στην ομαδικότητα, αποδίδει καρπούς και τυγχάνει της αναγνωρισιμότητας σε όλο το λεκανοπέδιο.


Η τήρηση συγκεκριμένου αγωνιστικού πλάνου σε όλες τις ηλικίες, ο σεβασμός στους κανόνες των πρωταθλημάτων και η απουσία σκοπιμοτήτων, είναι αρχές για τις οποίες είμαστε όλοι περήφανοι στο Γ.Σ. Γλυκών Νερών και θα τις διατηρήσουμε με κάθε κόστος.


Ο ημιτελικός με τον Πανιώνιο στην έδρα της αντίπαλης ομάδας θα γίνει λογικά είτε το Σάββατο 13 ή την Κυριακή 14 Απριλίου και ελπίζουμε σε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό παιχνίδι με την ευχή η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο να συνεχίσει στον τελικό της διοργάνωσης


Γλυκά Νερά!