[Παμπαίδες 2004 - Α]: Πρόκριση στη Β' Φάση!

Για την έβδομη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, η ομάδα μας αντιμετώπισε στα Γλυκά Νερά τον Παναθηναϊκό Α.Ο. Η αντίπαλη ομάδα στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα του 2018 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό με ρεκόρ 16ν-2η και η πρόκληση τόσο λόγω της ονόματος του αντιπάλου όσο και λόγω της ποιότητας που έχει σε κάθε ηλικιακό τμήμα του ήταν πολύ μεγάλη.


Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα, η ομάδα μας πήρε μία πανάξια και δίκαιη νίκη με 57-44. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε η 2η θέση στην τελική κατάταξη με 6 νίκες και 1 ήττα, ισοβαθμώντας με τον Α.Σ. Ολυμπιάδας Παπάγου.


Άμυνα. Άμυνα. Άμυνα. Με αλληλοκαλύψεις, συγκέντρωση και σωστή στάση σώματος σε άμυνα και rebounds, η πολύ ποιοτική ομάδα του Παναθηναϊκού περιορίστηκε στους σε όλο το πρώτο ημίχρονο στους 11 πόντους και πρακτικά το αποτέλεσμα είχε καθορισθεί από το τελευταίο σφύριγμα στο εικοστό λεπτό.


Συνεχίζοντας με μεγάλη διάθεση και ενέργεια και στις δύο άκρες του γηπέδου και με μυαλωμένο ενθουσιασμό, η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία και στα 13 παιδιά που δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνα να πάρουν τουλάχιστον δέκα λεπτά αγωνιστικής παρουσίας.

Σε ένα όμιλο με δύο ομάδες Α Κατηγορίας (Παναθηναϊκός Α.Ο. και Α.Σ. Ολυμπιάδας Παπάγου) και με ακόμα 3 ομάδες Εθνικών Κατηγοριών που έχουν τεράστια διαδρομή και ιστορία συνολικά στο Ελληνικό Μπάσκετ (Ηλυσιακός Α.Ο., Α.Σ. Παπάγου και Ε.Φ.Α.Ο. Ζωγράφου) η κατάκτηση της 2ης θέσης και η πρόκριση στη Β' Φάση και στα νοκ-άουτ παιχνίδια των παιδιών 2004 - που πλαισιώνονται από τουλάχιστον 6 παιδιά 2005 κάθε φορά στην αποστολή - είναι μία τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Γ.Σ. Γλυκών Νερών.


Η συγκεκριμένη φουρνιά παιδιών δουλεύει κοντά 5 χρόνια μαζί, έχοντας περάσει τα τελευταία 4 χρόνια στις τελικές φάσεις όλων των διοργανώσεων της Ε.Σ.Κ.Α. που έχει συμμετάσχει (Προμίνι 2016, Μίνι 2017, Παμπαίδες Β Φθινόπωρο 2018 και φέτος ως Παμπαίδες Α). Η πρόκριση έρχεται να προστεθεί στην εξαιρετική πορεία των 2005 στο τουρνουά Παμπαίδων Β όπου και άγγιξαν μέχρι και το 39' και 57,5" την συμμετοχή στο δεύτερο Final-Four της ιστορίας μας, με το παράσημο των 16 νικών και της μίας και μόνης ήττας με 85-86 από την ομάδα που έφτασε έως τον τελικό (Γ.Σ. Περιστερίου).


Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για όσα έχουν πετύχει αυτά τα χρόνια βάζοντας τον Γ.Σ. Γλυκών Νερών ανάμεσα στις καλύτερες Ακαδημίες της Αθήνας και ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους με την μαχητικότητα, την ομαδικότητα και το ήθος τους στην εξέλιξη και αυτού του Πρωταθλήματος.


Η κλήρωση για την επόμενη φάση θα γίνει σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ενώ τα νοκ-άουτ παιχνίδια ξεκινάνε στις 11 και 12 Μαΐου.
Γλυκά Νερά!