[Μίνι, Προμίνι]: Ολοκλήρωση JrNBA και απολογισμός χρονιάς


[Τμήμα Μίνι]JUNIOR NBA

Για την όγδοη και τελευταία αγωνιστική της Atlantic Division, σε ένα παιχνίδι win or go home, η ομάδα μας δεν τα κατάφερε τελικά καθώς η γηπεδούχος ομάδα των Toronto Raptors (Α.Ο.Κ. Ακαδημία Αθηνών - B.A.C.) πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα playoffs με 43-33.


Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και δύο λεπτά πριν την λήξη. Στο χρονικό αυτό σημείο, με το σκορ στο 38-33, μία χαμένη ευκαιρία και ένα γκολ φάουλ από την αντίπαλη ομάδα ουσιαστικά έκρινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι.


Με τελικό ρεκόρ 4-4 η ομάδα μας κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Atlantic Division. Παρά το ότι βάσει ρεκόρ ήταν στην όγδοη θέση ανάμεσα στις δεκαπέντε ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας, ο κανονισμός του Πρωταθλήματος όριζε ότι στα Playoffs θα συνέχιζαν δύο ομάδες και από τις τρεις Divisions και για τον λόγο αυτό δεν επιτεύχθηκε η πρόκριση.


Ήταν ένας πολύ δύσκολος όμιλος που έδωσε τη δυνατότητα για παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού στην ομάδας μας. Παρά την πικρία για τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση, η ομάδα είναι περήφανη για την πολύ υψηλή επιθετική συγκομιδή όπου με 56,5 πόντους μέσο όρο είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση ανάμεσα σε τριάντα ομάδες και πίσω μόνο από την ομάδα των Phoenix Suns (Α.Σ. Ροδόπολης).


Tο μαγικό ταξίδι στο Πρωτάθλημα του Junior NBA ολοκληρώθηκε. Στη διαδρομή αυτή έτυχε και της τηλεοπτικής προβολής στιγμιοτύπων του αγώνα της με τους New York Knicks μέσα από την εξαιρετική εκπομπή Pick N Roll του Βασίλη Σκουντή στην Cosmote TV.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την μπασκετική εξέλιξη τους, το όμορφο μπάσκετ που παίζουν και για το ήθος και σεβασμό στους κανόνες των διοργανώσεων που συμμετέχουν.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μία υπέροχη χρονιά βαίνει προς ολοκλήρωση για την ηλικιακή ομάδα των 2006 και 2007. Αρχικά υπήρξε η επιτυχημένη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο όπου η ομάδα μας πήρε τη δεύτερη θέση με συνολικό ρεκόρ 10 νικών και 4 ηττών και με τη δεύτερη καλύτερη επιθετική παραγωγή ανάμεσα σε 110 ομάδες!


Στην συνέχεια υπήρξε η πρόσκληση και η συμμετοχή στο 2ο Junior NBA Basketball League με τα χρώματα των Philadelphia 76ers όπου και εδώ η ομάδα μας όπως προαναφέρθηκε είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση ανάμεσα σε 30 ομάδες Συλλόγων, από όλη την Αττική, πολύ υψηλού επιπέδου.


Τα παιδιά του 2007 - με τη συμμετοχή παιδιών από το γκρουπ των 2006-2007 Β αλλά και από το γκρουπ των 2008 - συμμετείχαν στο πιο δυνατό τουρνουά ηλικιών Προμίνι, το Amita Motion Elite Youth Tournament που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός με συμμετοχή εκτός των άλλων των ομάδων του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. και του Γ.Σ. Περιστερίου. Η ομάδα μας μετά από 14 παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού πέτυχε την πρόκριση στο Final 4 όπου μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό από την ομάδα του Πανιωνίου, ενώ και σε αυτή τη διοργάνωση είχε την πρώτη θέση στην επιθετική συγκομιδή.


Η χρονιά είχε συνολικά 37 επίσημα παιχνίδια σε 3 διοργανώσεις, καθώς επίσης 15 φιλικούς αγώνες από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το φετινό τους ταξίδι και πιστεύουμε ότι ακόμα καλύτερα πράγματα θα έρθουν όσο δουλεύουν με αυτή τη διάθεση, συνέπεια και ομαδικότητα.