Nike Antetokounbros 3x3 2019: 3η θέση για ομάδα U16!

Μία ομάδα που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία 4 παιδιών - αθλητών του Συλλόγου μας συμμετείχε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός 3x3 της χρονιάς, στο NIKE Antetokounbros 3x3 2019.


Οι Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (2003), Κωνσταντίνος Καστανιώτης (2004), Γιάννης Ιωαννίδης (2005) και Κώστας Μελάς (2005) ξεκίνησαν την μοναδική αυτή εμπειρία στην κατηγορία U16 (2003) την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 08:00 στο Γαλάτσι, στο ανακατασκευασμένο με χορηγία της ΝΙΚΕ γήπεδο της Λαμπρινής.


Μέσα από μία εξαντλητική διαδικασία 5 ωρών και 5 αγώνων κάτω από πολύ δύσκολες θερμοκρασιακές συνθήκες, ξεπέρασαν την αρχική ήττα στην παράταση με ένα πόντο με 14-15 και έκαναν 4 συνεχόμενες νίκες σε όλα τα επόμενα must win παιχνίδια (ένα εκ των οποίων στην παράταση με 8-7). Πανάξια και καθαρά κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα στις 16 ομάδες στο event Lambrini1 ανάμεσα σε ομάδες με αθλητές από γνωστούς συλλόγους από όλη την Αθήνα. Στον τελικό αγώνα μάλιστα πήραν την ρεβάνς για την μόνη τους ήττα κερδίζοντας καθαρά με 12-8!


Με την 1η θέση στο event της Παρασκευής είχαν ήδη πετύχει την είσοδο τους στις 6 καλύτερες ομάδες του NIKE 3x3 σε όλη την Αθήνα.


Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 09:00, στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, συναντήθηκαν οι 6 ομάδες που είχαν αναδειχθεί πρώτες στα 6 ξεχωριστά events. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, οι 6 ομάδες χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 3 και κάθε ομάδα θα έδινε 2 ακόμη αγώνες.


Η ομάδα μας αντιμετωπίζοντας δύο νικήτριες ομάδες με αθλητές από Deree και από πολύ ισχυρές ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ (Α.Ο. Γλυφάδας, Πρωτέας Βούλας, Κρόνος Αγίου Δημητρίου) έκαναν μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και με δύο νίκες (13-6 και 11-9) προκρίθηκε και πάλι ως 1η στον Α Όμιλο στον Μεγάλο Ημιτελικό που θα γινόταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.


Μετά την λήξη των πρωινών αγώνων, στο γήπεδο των Αμπελοκήπων παρευρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούμπο ο οποίος μίλησε στους αθλητές, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απόλαυσε μία ιαχή M-V-P. Στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Program Director της NIKE USA ο οποίος τόνισε την μεγάλη σημασία που δίνει η εταιρεία στην επιθυμία του Γιάννη να προσφέρει στην αθλητική και εκπαιδευτική κοινότητα με υποτροφίες, ανακατασκευή γηπέδων κλπ. Παρόντες ήταν επίσης ο Θανάσης Αντετοκούμπο, ο οποίος θα κυνηγήσει την επιστροφή του στο NBA μέσω του Summer League των Bucks, ο Κώστας Αντετοκούμπο των Mavericks καθώς και ο νεαρότερος Αλέξανδρος.


Το απόγευμα του Σαββάτου, στο γήπεδο των Σεπολίων όπου ο Γιάννης (ή ο MVP Giannis όπως είναι πλέον γνωστός σε όλο τον κόσμο) ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, είχε στηθεί ένα απίστευτο event υπό την ευθύνη της NIKE USA. Το γήπεδο αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή είχε μεταμορφωθεί. Ειδικές κατασκευές, απίστευτα μέτρα ασφαλείας καθώς ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος ίσως παγκόσμιος πρεσβευτής της NIKE, μουσική, πολύς, μα πάρα πολύς κόσμος, έφεραν τα 4 παιδιά του Γυμναστικού Συλλόγου σε μία μοναδική αθλητική σκηνή.


Στον ημιτελικό η αντίπαλη ομάδα (Rockets) είχε 4 αθλητές 2003 από το εξαιρετικό club της Αθλητικής Ένωσης Νέων Κηφισιάς (Α.Ε.Ν.Κ.). Έγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι me δυνατές άμυνες, ανατροπές με πολύ ψυχή από την ομάδα μας - που θα πρέπει να τονισθεί είχε μακράν το χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο 14,8 ετών - και ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις που επηρέασαν ένα ούτως ή άλλως οριακό αποτέλεσμα. Το τελικό 13-12 υπέρ της ομάδας της Α.Ε.Ν.Κ. άφησε μία πικρή γεύση, παρά το ότι η νικήτρια στέφθηκε τελικά Πρωταθλήτρια στο U16.


Η 3η θέση ανάμεσα σε 96 ομάδες, η εμπειρία μίας ζωής για τους αθλητές δίπλα στον Giannis, η επιβίωση και η κατάκτηση της 1ης θέσης μέσα από μία πεντάωρη μάχη κάτω από τον ήλιο την Παρασκευή - απόρροια της φυσικής κατάστασης αλλά και της πνευματικής ετοιμότητας όλων, η παρουσία στο global event 3x3 της ΝΙΚΕ, αλλά και η πικρή γεύση της ήττας στον πόντο, έκανε και τα 4 παιδιά να νιώθουν περήφανοι για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που έφεραν και να νιώθουν ισάξιοι πρωταθλητές.


Κερασάκι σε αυτό το διήμερο ονειρικό event, η προσφορά - σύμφωνα με την ανακοίνωση της NIKE - για κοινωφελή σκοπό ενός ευρώ για κάθε καλάθι που πέτυχαν οι SWEET WATERS καθώς οι περίπου 100 πόντοι των 8 αγώνων ήταν οι περισσότεροι σε όλη την κατηγορία U16.


Η μπασκέτα που έχει τοποθετηθεί έξω από το γήπεδο και δίπλα στην οποία παρακολουθήσαμε το event, είναι η ίδια που για χάρη του Γιάννη έφτασε στον Όλυμπο. Το motto της NIKE "To make it to the top, put your dreams to work" είναι η καλύτερη ευχή για τα 4 παιδιά που έφτασαν τόσο μακριά αλλά και για όλους τους αθλητές και αθλήτριες του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυκών Νερών.


ΥΓ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ιωαννίδη για τη δημιουργία ενός πολύ όμορφου clip από τις δύο αυτές ημέρες. UPDATE: Λόγω ενός μικρού θέματος με την μουσική επένδυση το clip θα ανέβει μόλις επιλυθεί το θέμα.