Ολοκλήρωση εργολαβίας 'Κατασκευή αθλητικού δαπέδου παρκέ προδιαγραφών FIBA'

Λίγο πριν την έναρξη της αθλητικής περιόδου 2019-2020, αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για το Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών αλλά και για την περιοχή των Γλυκών Νερών η ολοκλήρωση του έργου της τοποθέτησης ξύλινου παρκέ προδιαγραφών FIBA στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.


Πρόκειται για ένα έργο ζωής – και για όσους το έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει υπερβολή στην έκφραση – που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Παιανίας.


Η Δημοτική Αρχή υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια το Νοέμβριο του 2016. Στην συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην ωρίμανση των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου μέσω ανοικτού διαγωνισμού τον Μάιο του 2018, στην συμβασιοποίηση την άνοιξη του 2019 και τέλος στην επίβλεψη της εργολαβίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διμήνου.


Ο Γυμναστικός Σύλλογος, μέσω των Διοικητικών Συμβουλίων από το 2011 και μετά, παρακολουθούσε διαρκώς τις σύνθετες γραφειοκρατικές διαδικασίας, επικοινωνώντας με το Δήμο, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διεκδικώντας την συμπλήρωση του εργολαβικού αντικειμένου με κρίσιμες πρόσθετες εργασίες και αναλογιζόμενος πάντοτε την ευθύνη διαχείρισης και βελτίωσης του μοναδικού αθλητικού χώρου αυτού του τύπου στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών.


Αποτελεί αυτονόητη ενέργεια για τον Σύλλογο μας η ειλικρινής αναγνώριση της πρόθεσης, της προσπάθειας αλλά και του αποτελέσματος όσων βοήθησαν στην επίτευξη αυτής της πολύ σημαντικής στιγμής. Στην επέτειο των τριάντα ετών από την ίδρυση του Γ.Σ. Γλυκών Νερών και με την αφορμή της ολοκλήρωσης της εργολαβίας, θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε προσωπικά τα ακόλουθα πρόσωπα:


- το Δήμαρχο Σπύρο Στάμου


- το Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών 2014-2018 Δημήτρη Αλεξίου


- τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ματίνα Κατρακάζα και Παύλο Σιδέρη


- την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Έλλη Μουντράκη και τον Επιβλέποντα του έργου Άγγελο Μικρώνη


- τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φωτεινή Ευσταθίου


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ανάδοχο του έργου κ. Αθανάσιο Τριαντάφυλλο για την εξαιρετική συνεργασία και επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης, καθώς και τον υπεύθυνο αρχιτεχνίτη κ. Χρήστο Στεφάνου για την προσήλωση του στην λεπτομέρεια και στην επίτευξη υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.


Αξίζει ειδική μνεία στο Δημοσθένη Μπαρούτα που ως Περιφερειακός Σύμβουλος κατά την περίοδο 2010-2014 έκανε καθοριστικές ενέργειες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων από την Περιφέρεια Αττικής, όπως εγκρίθηκαν με την Απόφαση 111/2012 στην Συνεδρίαση της 16.10.2012 από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, με τους οποίους υλοποιήθηκε το έργο.


Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν με τον όποιο τρόπο και σε διάφορες χρονικές στιγμές για την υλοποίηση του έργου αυτού.


Με την έναρξη της αθλητικής περιόδου, αλλά και της σχολικής χρονιάς, η ευθύνη για την ορθή και ασφαλή χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου και του ξύλινου παρκέ είναι δεδομένη για όλους όσους και όσες αθληθούν σε αυτό. Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω αισθητική και λειτουργική βελτίωση του χώρου καθώς αυτό οφείλουμε στους μικρούς αθλητές και στις μικρές αθλήτριες, σε όλες τις ομάδες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης που συμμετέχουν στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα, στους προπονητές και προπονήτριες που υπηρετούν με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος τον Σύλλογο και πάνω από όλα στους γονείς που υποστηρίζουν έμπρακτα κάθε χρόνο την προσπάθεια της δυναμικής αθλητικής μας οικογένειας.


Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Γλυκών Νερών