ΕΦΗΒΙΚΟ : Strength in numbers!

Το Πρωτάθλημα Εφήβων (Γ Κατηγορία) ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Σεπτεμβρίου και έως σήμερα έχουν διεξαχθεί οι 4 πρώτες αγωνιστικές. Μετά την περσινή εξαιρετική πορεία της ομάδας μας η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό ανόδου στη Β Κατηγορία απέναντι στο Γ.Σ. Αμαρουσίου, η φετινή χρονιά είχε ξεκινήσει με πολύ συγκρατημένες εκτιμήσεις για τις δυνατότητες. Από την φιναλίστ ομάδα 4 παίκτες αποτελούν πλέον μέλη της ομάδας Ανδρών του Γ.Σ. Γλυκών Νερών ενώ οι υπόλοιποι δεν συνέχισαν στον Σύλλογο λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ο κορμός στελέχωσης της φετινής ομάδας είναι οι 13 αθλητές 2003. Δίπλα τους επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση τρεις αθλητές 2001 (Τσουκνίδας, Καλέσι και Καϊμάκης) μετά από μία περίοδο απουσίας δύο ετών λόγω των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων. Αρχηγός του Εφηβικού και συνδετικός κρίκος της περσινής και της φετινής ομάδας είναι ο Στέλιος Κοκκινίδης (2001).


Ο χαμηλός ηλικιακός μέσος όρος της ομάδας (~16,9 έτη) είχε προκαλέσει ένα προβληματισμό κατά την περίοδο προετοιμασίας που είχε ξεκινήσει την άνοιξη του 2019. Ο coach και οι αθλητές όμως έκαναν μία σημαντική προσπάθεια από την έναρξη της προετοιμασίας που έγινε στα τέλη Αυγούστου ώστε ο ενθουσιασμός λόγω και του νέου παρκέ, η προσήλωση στις προπονήσεις και στην σκληρή δουλειά, η εμπέδωση ομαδικού πνεύματος και η θυσία του εγώ στο εμείς να λειτουργήσουν ως αντίβαρο απέναντι σε αντίπαλους ψηλότερους, μεγαλύτερους και δυνατότερους.


Το ξεκίνημα των 4 πρώτων αγωνιστικών ήταν εξαιρετικό και με 4 ευρείες νίκες η ομάδα διατηρείται στις πρώτες θέσεις του 8ου Ομίλου.


Την 1η αγωνιστική ο εκτός έδρας αγώνας που έγινε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τον Α.Σ. Καλλίμαχο Μαραθώνα έφερε την πρώτη νίκη και τα πρώτα χαμόγελα. Η ομάδα μας παίζοντας ένα πολύ καλό μπάσκετ για μεγάλα διαστήματα, αλλά και σεβόμενη τη διαφορά δυναμικότητας με την πρωτοεμφανιζόμενη στο Πρωτάθλημα αντίπαλη ομάδα, πήρε τη νίκη με 19-69. Εξαιρετική άμυνα, αιφνιδιασμοί, ομαδικές προσπάθειες και πολύ διάθεση έδωσαν την ευκαιρία στον coach να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες - και να σκοράρουν επίσης όλοι - στην προσπάθεια να βελτιωθεί η χημεία και να επιτευχθούν οι αυτοματισμοί σε διάφορες καταστάσεις (μία εκ των οποίων αποτελούσε πέρυσι την αχίλλειο πτέρνα, η επιθετική παραγωγή από την περιφέρεια με 18 πόντους) που δουλεύονται κάθε εβδομάδα στην προπόνηση.


Τη 2η αγωνιστική, η οποία έγινε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η ομάδα αντιμετώπισε εντός έδρας τον Α.Ο. Πικερμίου 'Αετός'. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα περιόρισε την αντίπαλη ομάδα στους 24 πόντους. Επισημαίνεται ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια της ο Α.Ο. Πικερμίου έχει μέσο όρο 73 πόντους! Μετά από ένα νευρικό 1ο δεκάλεπτο με σκορ 11-10, στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο η ενέργεια και η διάθεση και των δώδεκα αθλητών ήταν καταλυτική ώστε κατά την ροή του αγώνα να ανοίξει η διαφορά με επιμέρους σκορ 30-5 και τελικό σκορ 54-24. Σημαντικό στοιχείο είναι η επιθετική παραγωγή από την περιφέρεια (15 πόντους) και η συμμετοχή στο σκοράρισμα 10 παικτών.


Την 3η αγωνιστική η ομάδα μας έπαιξε εκτός έδρας στις 6 Οκτωβρίου με την ομάδα του Ε.Σ. Νέας Μάκρης. Σε ένα γήπεδο που δυσκολεύει πάντοτε τους αντιπάλους και απέναντι σε ένα ιστορικό Σύλλογο των Μεσογείων με δυνατά αγωνιστικά τμήματα, έγινε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι. Απέναντι σε μία ομάδα με ψηλά παιδιά το 1ο ημίχρονο ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με επιμέρους σκορ 21-28. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα ξεκίνησε με το μαχαίρι στα δόντια στην άμυνα και εκμεταλλευόμενη το βάθος του πάγκου, με σωστή αντίδραση των παικτών στις εντολές του coach αλλά και καλύτερη αποτελεσματικότητα, η διαφορά διευρύνθηκε. Το σκορ του 2ου ημιχρόνου ήταν 11-31 (3ο δεκάλεπτο 3-14 και 4ο 8-17) και το τελικό 32-59 (παραγωγή περιφέρειας 15 πόντους) είναι η μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη ομάδας των Γλυκών Νερών επί της Νέας Μάκρης σε επίπεδο Εφηβικού. Στον αγώνα είχαν χρόνο συμμετοχής και οι 12 αθλητές (με συμμετοχή στο σκορ των 10 εξ΄αυτών). Η 3η νίκη έδωσε το σύνθημα 'Don't stop me now!' because we're havin' a good time!


Τέλος, για την 4η αγωνιστική σε εντός έδρας αγώνα που έγινε στις 13 Οκτωβρίου, η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Α.Σ. Παιανίας 'Κτησιφών'. Εκτός από τα δεδομένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός τοπικού ντέρμπι, υπήρχε το δεδομένο ότι η αντίπαλη ομάδα διαθέτει τον καλύτερο ίσως ψηλό παίκτη όλης της Γ Κατηγορίας ενώ ερχόταν από δύο ήττες στα δύο δικά της ντέρμπι απέναντι σε Α.Ο.Κ. Σπάτων και Γ.Σ. Κερατέας και ήθελα πάση θυσία τη νίκη. Ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού ήταν ο υψηλότερος έως τώρα και αυτό φάνηκε από το 1ο δεκάλεπτο όπου η Παιανία κυριάρχησε στα καλάθια και πέρασε μπροστά με 13-17. Οι 17 πόντοι σε 10 λεπτά ήταν οι περισσότεροι που είχε δεχθεί η άμυνα μας σε δεκάλεπτο της φετινής περιόδου. Το ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση καθώς με ένα 0-7 η Παιανία προηγήθηκε με 13-24 στο 13ο λεπτό. Με ψύχραιμη διαχείριση του coach και των παικτών, η ασφυκτική άμυνα έπνιξε τον αντίπαλο και μέσα από τα πολλά hustle plays αλλά και σωστό διάβασμα της επίθεσης η ομάδα βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με 27-26 με ένα επιμέρους σκορ 14-2. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι το βάθος του πάγκου (αν και το rotation περιορίστηκε σε σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες), η αυτοθυσία και η ομαδικότητα και η ενέργεια όλων που έδωσε ένα επιμέρους σκορ ημιχρόνου 30-19 και το τελικό 57-45 για την 4η νίκη (παραγωγή περιφέρειας 27 πόντων)! Μία νίκη που ήλθε επί ενός ισχυρού αντιπάλου που πάλεψε για την ανατροπή φτάνοντας στο 46-40 λίγα λεπτά πριν το τέλος αλλά προδόθηκε από την έλλειψη δυνάμεων και βάθους πάγκου. Μία νίκη που ήλθε με την λογική - και το συναίσθημα - του Fight Back απέναντι σε κάθε ομάδα που θα αψηφήσει την καρδιά και το never surrender mentality των παιδιών που χτίζεται σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι με βελτίωση των δυνατοτήτων τους και με υπέρβαση των αδυναμιών τους.


Ο αριθμός ένα (1) είναι για την πρώτη θέση στον 8ο Όμιλο. Ο αριθμός τέσσερα (4) είναι για τις νίκες που έχει έως τώρα σημειώσει η ομάδα μας. Ο αριθμός δεκαεπτά (17) είναι η δύναμη της ομάδας, όσοι και οι παίκτες. Γιατί η δύναμη της ομάδας είναι κάθε ένας από τα παιδιά και όλοι μαζί. Strength in numbers! We come from Sweet Waters, our own place. They told us we'd do nothing, now we smack their face. We were born to be leaders, ballers in here, we're a group of weird souls who defy fear..