Συμμετοχή σε Τουρνουά Μπάσκετ ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη

Αποτελεί δεδομένη επιλογή του Γ.Σ. Γλυκών Νερών εδώ και αρκετά χρόνια η συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις για την υποστήριξη σχετικών κοινωφελών σκοπών.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) διοργάνωσε, για πρώτη φορά, ένα ξεχωριστό τουρνουά μπάσκετ στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Eurohoops Dome στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θέμα του σακχαρώδη διαβήτη. Σε αυτό ο Σύλλογος μας συμμετείχε με το Τμήμα Παμπαίδων υπό την καθοδήγηση του coach Μάριου Σπηλιωτόπουλου και την παρουσία του Team Manager της Ανδρικής Ομάδας Γιώργου Κεχαγιά. Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. έχει μία ιδιαίτερα δυναμική και ηχηρή παρουσία καθώς προωθεί, αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματα των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη στην υγεία, την παιδεία, την εργασία. Οι πρωταρχικοί της στόχοι είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η εκπαίδευση τόσο των ατόμων με Διαβήτη και των οικογενειών τους, όσο και του γενικότερου πληθυσμού.

Πέρα από τη σύνδεση του αθλητισμού με τον υγιή τρόπο ζωής, το τουρνουά έδωσε την ευκαιρία για περισσότερη δημοσιότητα, αλληλεπίδραση και εμπέδωση - διάδοση των βασικών μηνυμάτων της Ομοσπονδίας. Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» είναι μια πρωτοβουλία της ΠΟ.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, θέλει να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της οικογένειας στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτήν τη συμβολή την περικλείει στο μήνυμα «Οικογένεια και Διαβήτης». Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών - χορηγών όπως η ACCU-CHEK και η Abbott Laboratories, η Ascencia Diabetes Care, η Medtronic και η Sanofi, καθώς και η ΒΙΑΝΕΞ, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ και η Novo Nordisk.


Στο τουρνουά συμμετείχαν, εκτός του Γ.Σ. Γλυκών Νερών, ο Α.Ο. Ολυμπιάδας Πετρούπολης, ο Φ.Ο. Τούφας Χαλανδρίου, η Ακαδημία Εξέλιξις Eurohoops καθώς και ομάδες των Εκπαιδευτήριων Καραχάλιου και των Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου. Συνολικά συμμετείχαν περισσότερα από 90 παιδιά, τα οποία εκτός από τους αγώνες των δύο ημερών συμμετείχαν σε skills challenges, ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και έγιναν, μέσα από τη συμμετοχή τους, πρεσβευτές της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στην ευρύτερη καμπάνια συμμετείχαν επίσης τα σχολεία «Pierce – The American College of Greece», «Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Φραγκή», «Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου», «Ελληνοαγγλική Αγωγή» και «Εκπαιδευτήρια Η Θεομήτωρ» στα οποία πραγματοποιήθηκαν, στα πλαίσια της καμπάνιας, ενημερωτικές ομιλίες στα παιδιά. Συνολικά, περίπου 2.000 παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατροφής και της άσκησης και γενικότερα για τα ευεργετικά οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής στην υγεία και τη διατήρησή της, καθώς και για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την πρόληψή του


Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, το τουρνουά κατέκτησε η ομάδα του Eurohoops που επικράτησε στον τελικό της ομάδας των Εκπαιδευτήριων Ζαγοριανάκου. Στα skills challenges διακρίθηκε από τον Σύλλογο μας ο Δημήτρης Κεχαγιάς (2006) στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μπασκετμπολίστες των τελευταίων είκοσι ετών, ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν παρών στη διοργάνωση και ως επίσημος Πρεσβευτής τόνισε κατά την απονομή των μεταλλίων: «Σήμερα είστε όλοι νικητές γιατί από τη συμμετοχή σας εδώ θα κρατήσετε κάτι σπουδαίο: Ότι ο αθλητισμός και γενικότερα το παιχνίδι είναι η μεγαλύτερη πηγή υγείας. Είναι στο χέρι σας να υιοθετήσετε αυτό το μήνυμα και να το μεταδώσετε και στις οικογένειές σας».


Ως Σύλλογος νιώθουμε τιμή που συμμετείχαμε στην εν λόγω δράση καθώς αποτελεί προτεραιότητα η διαρκής ενημέρωση επί θεμάτων υγείας και πρόληψης προς την αθλητική μας οικογένεια. Ως Διοίκηση, υπάρχει μέριμνα για την ενημέρωση ως προς την σωστή διατροφή αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών μέσω της συνεργασίας με κορυφαίο διατροφολόγο.