Ο Γ.Σ. Γλυκών Νερών στο 3ο Junior NBA Tournament στην Ελλάδα!

10.135 χιλιόμετρα. Αυτή είναι η απόσταση από το Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών μέχρι το Moda Center του Portland στο Oregon. Στο 3ο Junior NBA Greece Basketball League που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Jr NBA Greece και του Ambassador Europe NBA Ευθύμη Ρεντζιά, η ομάδα Μίνι (2007) θα συμμετάσχει με τα χρώματα των Portland Trail Blazers. Η επιλογή προέκυψε από μία εορταστική εκδήλωση για την έναρξη της διοργάνωσης και τη διαδικασία draft των ομάδων που έγινε στο Radisson Blu Park Hotel και στην οποία παρευρέθηκε ο coach Μάριος και εκ μέρους της Διοίκησης ο Έφορος του Τμήματος Παίδων κ. Νίκος Μελάς.


Το Junior NBA είναι μία διοργάνωση όπου η κάθε ομάδα κληρώνεται και αντιπροσωπεύει μία αντίστοιχη του NBA. Υπάρχει διαχωρισμός των ομάδων σε 2 Περιφέρειες (Ανατολή και Δύση) και σε 3 Κατηγορίες (Ατλαντικού, Κεντρική και Νοτιοανατολική για την Ανατολή και Βορειοδυτική, Ειρηνικού και Νοτιοδυτική για τη Δύση). Τo NBA υποστηρίζει τη διοργάνωση με χορηγία αθλητικού υλικού και δίνει στο Τμήμα Μίνι (με παιδιά γεννηθέντα το 2006 και νεώτερα) μία ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πολύ ξεχωριστό πρωτάθλημα.

Ο Σύλλογος είχε συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Jr NBA το 2017, όταν με τα χρώματα των Dallas Mavericks είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην Περιφέρεια της Δύσης και είχε προχωρήσει στη διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων, καθώς και στο 2ο Jr NBA που έγινε την άνοιξη του 2019.


Στη διοργάνωση που θα ξεκινήσει στο τέλος Φεβρουαρίου, ο Γ.Σ. Γλυκών Νερών θα παίξει στην Norhtwest Division και θα αντιμετωπίσει τις ομάδες των: Denver Nuggets (Α.Ο.Κ. Ακαδημία Αθηνών), Minessota Timberwolves (Γ.Σ. Παλλήνης), Utah Jazz (Α.Σ Κολλεγίου Ντερή) και Oklahoma City Thunder (Α.Σ. Εκπαιδευτηρίων Πλάτων).

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι 30 καλύτερες ομάδες και από τις δύο μεγάλες Ενώσεις της Αττικής, την Ε.Σ.Κ.Α. και την Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. (μεταξύ των οποίων ο Γ.Σ.Σ. Πανιώνιος, ο Γ.Σ. Περιστερίου, κ.α.).