Νεότερη ενημέρωση για επαναλειτουργία

Καλησπέρα σε όλους.


Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για την επαναλειτουργία του Συλλόγου με την παρουσία όλων των προπονητριών και των προπονητών και της υπεύθυνης εκ μέρους των Διασωστών. Παρών ήταν επίσης ο Γενικός Αρχηγός της Ανδρικής Ομάδας ενώ η όλη οργάνωση έγινε με την συμμετοχή του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου. Για την συνάντηση ενημερώθηκε και η Γενική Αρχηγός Πετοσφαίρισης.


Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση επί των εκδοθέντων επίσημων εγγράφων από την Κυβέρνηση, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τις Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης σχετικά με τη Β Φάση επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα για αθλητές και αθλήτριες ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.


Η αξιολόγηση των όσων επίσημων εγγράφων έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε χθες αργά το απόγευμα (ΦΕΚ 1868/Β/17.05.2020) κατέληξε στο ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία προς περαιτέρω διευκρίνηση. Για τα σημεία αυτά έχει ήδη γίνει αλληλογραφία με τους επίσημους φορείς και αναμένεται η αποσαφήνιση τους τις επόμενες ημέρες.


Αποτελεί στρατηγική επιλογή του Γ.Σ. Γλυκών Νερών η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και πρόληψης που ορίζονται από τα Γενικά και Ειδικά Υγειονονομικά Πρωτόκολλα για τα δύο αθλήματα. Περαιτέρω, έχει ήδη συνταχθεί ένα προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου με ένα πρωτόκολλο χρήσης το οποίο θα επιτυγχάνει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας για τους αθλούμενους και τους προπονητές.


Η ημερομηνία επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας, υπό την προϋπόθεση διευκρινήσεων και απαντήσεων όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, αναμένεται να είναι η Δευτέρα 25η Μαΐου και θα αφορά αποκλειστικά, ως ορίζει η νομοθεσία, τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί έως 31.12.2007 .


Για τους αθλητές και αθλήτριες που θα ξεκινήσουν την προπονητική δραστηριότητα είναι απαραίτητη η προσκόμιση τριών εγγράφων:


1. Ιατρική Βεβαίωση σύμφωνα με το πρότυπο έγγραφο που έχει αναρτηθεί από τη Γ.Γ.Α. Η Διοίκηση του Συλλόγου σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Καρδιολογικό Κέντρο Καρδιοανάλυση, προσφέρει δωρεάν την έκδοση της ιατρικής βεβαίωσης για όσους και όσες το επιθυμούν. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κούρτη για την προσφορά του και παρακαλούμε όσους το αποφασίσουν να ενημερώσουν άμεσα το προπονητικό team.


2. Έγγραφο ιατρικού ιστορικού το οποίο θα παραμείνει στο αρχείο του Γ.Σ. σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.


3. Έντυπο προαγωνιστικού ιατρικού ιστορικού αθλητή, σύμφωνα με πρότυπο έγγραφο που έχει αναρτηθεί από τη Γ.Γ.Α. το οποίο θα παραμείνει στο αρχείο του Γ.Σ. σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Το ακριβές πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών και αφού προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ώστε να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις.


Όλες οι παραπάνω ενέργειες και διαδικασίες είναι σε πλήρη ενημέρωση του Τεχνικού Ασφαλείας του Συλλόγου ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Επιπροσθέτως, θα προβλέπεται καθημερινή απολύμανση συγκεκριμένων χώρων του Κλειστού Γυμναστηρίου ανάμεσα στις προπονητικές ώρες.


Για την τελική πρόταση επαναλειτουργίας θα γίνει ενημέρωση και προς τη Διοίκηση του Δήμου Παιανίας.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.


Το Δ.Σ.