Ενημέρωση για έναρξη προπονήσεων >13 ετών από 25.05

Αγαπητά μας παιδιά,

Αθλητές και αθλήτριες του Γ.Σ. Γλυκών Νερών

Αξιότιμοι γονείς


Ολοκληρώθηκε η τελική σειρά ενεργειών, συναντήσεων και συσκέψεων για την επαναλειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου και Τμημάτων του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυκών Νερών.


Μετά από 2 και πλέον μήνες αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας σε κλειστή εγκατάσταση, εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και από τις οικείες Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης η Β Φάση άθλησης με ατομικά προγράμματα αλλά σε οργανωμένο κλειστό χώρο με τυπική ημερομηνία έναρξης την 18η Μαϊου.


Τις προηγούμενες ημέρες έγινε εκτενής ενημέρωση θεσμικών παραγόντων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων για το πλαίσιο επαναλειτουργίας. Την Παρασκευή εκδόθηκε από το Γραφείο Δημάρχου το έγγραφο 5983/22.05.2020 με το οποίο επιτρέπεται η επαναλειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων του Δήμου Παιανίας στους οργανωμένους αθλητικούς χώρου που χρησιμοποιούν.


Την ίδια ημέρα και σε συνέχεια αυτού, έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την επικείμενη επαναλειτουργία και ελήφθησαν κατά πλήρη ομοφωνία οι σχετικές αποφάσεις.


Το Σάββατο 23.05, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Παιανίας κ. Μάδη, έγινε η τελική ενημέρωση για την επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών.

Κωδικοποιημένα, οι οριστικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ως προς την επαναλειτουργία είναι οι ακόλουθες:


1. Σε ότι αφορά την αθλητική περίοδο 2019 – 2020, η οποία είχε ξεκινήσει στις 02.09.2019, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι η περίοδος αυτή ολοκληρώθηκε λόγω γεγονότος ανωτέρας βίας (πανδημία COVID19) στις 10.03.2020. Η εκκαθάριση των οικονομικών υποχρεώσεων για κάθε μέλος θα γίνει με την έναρξη της αθλητικής περιόδου που αναμένεται να γίνει στις 01.09.2020. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν με την επαναλειτουργία της Γραμματείας, με βασική αρχή ότι θα υπάρξει πιστωτικό υπόλοιπο για όσους είχαν καταβάλει συνδρομή που υπερέβαινε χρονικά την 10.03.2020.

2. Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία από 25.05, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το Δ.Σ. αποφάσισε ότι το πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων για αθλητές/τριες ηλικίας άνω των 13 ετών και εντός οργανωμένου Τμήματος, θα έχει την μορφή ενός προπονητικού camp αρχικής διάρκειας έως τις 30.06 και με δυνατότητα παράτασης έως και 31.07.

3. Το ακριβές ημερήσιο πρόγραμμα του προπονητικού camp και η συγκρότηση των νέων Τμημάτων θα γίνουν γνωστά εντός των επόμενων ημερών με ενημέρωση των Προπονητών απευθείας προς τους αθλητές/τριες. Εκτιμάται ότι κάθε νέο Τμήμα θα έχει τη δυνατότητα τριών (3) προπονήσεων εβδομαδιαίως, ενώ η δυναμικότητα του θα είναι κυμαινόμενη με ελάχιστο αριθμό οκτώ ( 8 ) αθλητών/τριών και σε κάθε περίπτωση αισθητά κάτω από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό βάση νομοθεσίας. Η σύνθεση του κάθε Τμήματος ενδέχεται να διαφοροποιείται από τον διαχωρισμό που είχε γίνει κατά την τρέχουσα και ήδη λήξασα αθλητική περίοδο.

4. Το κόστος συμμετοχής στο προπονητικό camp έως και τις 30.06 αποφασίστηκε να είναι 25€. Σε περίπτωση παράτασης του ιδίου προγράμματος και τον Ιούλιο θα ισχύσει η ίδια τιμή. Εκ μέρους του Δ.Σ. καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε η τιμή αυτή να είναι αισθητά χαμηλότερα από την τυπική μηνιαία συνδρομή των 33€ λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών. Επισημαίνεται ότι για όσες περιπτώσεις προκύπτει ότι υπάρχει οφειλή έως τις 10.03, θα υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης της είτε προ της έναρξης του προπονητικού camp ή προ της έναρξης της νέας αθλητικής περιόδου τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά την τότε εγγραφή.

5. Ως προς τους όρους και περιορισμούς διεξαγωγής των προπονήσεων θα τηρηθούν αυστηρά: Α) τα Γενικά Πρωτόκολλα Άθλησης Β Φάσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Β) τα Ειδικά Πρωτόκολλα Άθλησης των Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης και Γ) το Πρωτόκολλο Λειτουργίας Κλειστού Γυμναστηρίου 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών.

6. Το Πρωτόκολλο Λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου έχει δοθεί ήδη στους προπονητές και περιέχει αναλυτικές οδηγίες, όρους και περιορισμούς για τη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης. Η τήρηση του Πρωτοκόλλου είναι υποχρεωτική για όλους και η Διοίκηση διατηρεί το δικαίωμα απαγόρευσης εισόδου σε αθλητές/τριες και άλλα φυσικά πρόσωπα που δεν θα συμμορφωθούν πλήρως με αυτό.

7. Το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου εξακολουθεί να τελεί σε καθεστώς απαγόρευσης χρήσης. Με δεδομένο αφενός ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα θα χρησιμοποιηθεί εντός του Ιουνίου για τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων και αφετέρου ότι υπάρχουν ούτως ή άλλως πολύ πιο ειδικοί περιορισμοί (μικρότερο μέγεθος και συνεπώς μικρός αριθμός παριστάμενων < 8, εγγύτητα κυρίως χώρου με τουαλέτας, κλπ.) το Δ.Σ. αποφάσισε μέχρι νεοτέρας την μη χρησιμοποίηση του χώρου αυτού ακόμη και εάν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η δυνατότητα άθλησης αθλητών/τριών ηλικίας έως 13 ετών (γεννημένων από 01.01.2008 και μετά) μέσω ατομικών προπονήσεων σε ομαδικά Τμήματα.

Σχετικά με τη λειτουργία της Γραμματείας, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Έως τότε υπεύθυνοι επικοινωνίας για διευκρινήσεις επί των ανωτέρω ορίζονται οι:


1. Άγγελος Τάσκος, Πρόεδρος και Γενικός Αρχηγός Καλαθοσφαίρισης, κινητό: 690.9445358 2. Σοφία Πική, Β’ Αντιπρόεδρος και Γενική Αρχηγός Πετοσφαίρισης, κινητό: 6974.2232272 Οι αθλητές και αθλήτριες μπορούν επίσης να απευθύνονται στους προπονητές και εφόρους κάθε Τμήματος. Συστήνετε επίσης η ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Σύλλογο μέσω του email gysy.gln@gmail.com και η παρακολούθηση των Facebook Groups GSGlykonNeronBasketball (για το μπάσκετ) και gysy.gln (για το βόλεϊ).


Ευχαριστούμε το Δήμο Παιανίας και προσωπικά το Δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη καθώς και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Αντωνίου για την υποστήριξη και την πολύ καλή επικοινωνία.


Ευχαριστούμε και εσάς για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο νέο αυτό ξεκίνημα.


Τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης!

Επιστρέφουμε σταδιακά στη νέα κανονικότητα!

Αθλούμαστε με ασφάλεια!

Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Γλυκών Νερών