Στους ουρανούς της Β ΕΣΚΑ - Ανδρικό και Παιδικό

Η επίσημη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Κ.Α. που εκδόθηκε στις 22.05 ολοκλήρωσε θεσμικά τα Πρωταθλήματα Ανδρών και Παίδων Γ Κατηγορίας στα οποία συμμετείχε ο Γ.Σ. Γλυκών Νερών και τα οποία είχαν καταρχάς ανασταλεί στις 11.03 και οριστικά διακοπεί στις 08.05 λόγω της έκτακτης και πρωτοφανούς κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία του COVID19.


Με την απόφαση του Δ.Σ. και την αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων, η Ανδρική Ομάδα θα συμμετέχει και στο επόμενο Πρωτάθλημα 2020 - 2021 στη Β Κατηγορία. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία αναγνωρίζει την πραγματικότητα του Πρωταθλήματος Ανδρών που ανεστάλει στις 11.03 και στο οποίο η Ανδρική μας ομάδα διατηρούσε ακέραιες τις ελπίδες της κατάκτησης των απαιτούμενων νικών ώστε να παρέμενε στη Β Κατηγορία. Η στρατηγική απόφαση της αλλαγής φιλοσοφίας και της σταδιακής ανανέωσης που ξεκίνησε μέσα από δύσκολες συνθήκες τον Ιούνιο του 2019, θα έχει τη δυνατότητα περαιτέρω υλοποίησης της στην επερχόμενη αθλητική περίοδο, ξανά από τα "Σαλόνια" της Β Καρηγορίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον coach Άρη, στον coach Σάββα, στο Γενικό Αρχηγό Γιώργο Κεχαγιά και σε όλους τους αθλητές που στελέχωσαν την Ανδρική ομάδα φέτος από την προετοιμασία και συμμετείχαν σε προπονήσεις και σε αγώνες! Η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή στη Β Κατηγορία και η έναρξη της προετοιμασίας, μετά την στοχευμένη άρση των περιοριστικών μέτρων, για το επόμενο Πρωτάθλημα μας κάνει όλους να αισιοδοξούμε για την ομάδα μας.


Με την ίδια απόφαση, η ομάδα Παίδων του Συλλόγου μας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Β Κατηγορία του Πρωταθλήματος 2020 - 2021. Έχοντας ήδη κατακτήσει πανάξια τη θέση της ως μία από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος Γ Κατηγορίας στο οποίο συμμετείχαν 117 ομάδες, είχε προετοιμαστεί και ήταν έτοιμη για την κατάκτηση της ανόδου μέσα στα παρκέ εάν και εφόσον αποφασιζόταν η συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας. Η τεράστια αυτή επιτυχία έρχεται ως επιστέγασμα μίας αθλητικής διαδρομής έξι ετών για την ηλικιακή ομάδα 2004 και 2005, μέσα από την οποία είχαν προκύψει και άλλες σπουδαίες επιτυχίες σε προηγούμενα Πρωταθλήματα και Τουρνουά (Final-8 Παμπαίδες Β, 2018 - 2019, Final-4 και 3η θέση Προμίνι 2016 - 2017 κ.α.). Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον coach Μάριο, προπονητή και παιδαγωγό, στους Εφόρους του Τμήματος Ασπασία Σπύρη και Νίκο Μελά και και στους μικρούς ήρωες που μεγάλωσαν και έγραψαν μία μαγική σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου.


Είναι σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι η Διοίκηση του Γ.Σ. Γλυκών Νερών συμμετείχε αποφασιστικά στην επικοινωνία με το Δ.Σ. της Ένωσης και με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων υποβάλλοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για την ολοκλήρωση των φετινών Πρωταθλημάτων και την αναδιάρθρωση τους, οι οποίες έγιναν καθολικά δεκτές.


Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους, γονείς και μη, μεγάλους και μικρούς, συναθλητές του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης και συναθλήτριες του Τμήματος Πετοσφαίρισης, που υποστήριξαν με την παρουσία τους, τη φωνή τους και τον ενθουσιασμό τους τις δύο Ομάδες μας, εντός και εκτός έδρας, στα καλά και στα δύσκολα αποτελέσματα.

Με την πλήρη άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στον αθλητισμό και οι δύο ομάδες θα τύχουν της αναγνώρισης μπροστά στο κοινό τους, στο σπίτι τους, στο Κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών. Μέχρι τότε, παραφράζουμε ορισμένα λόγια του MJ από το Last Dance ως μία προσωρινή αποφώνηση μέχρι την πρώτη τους προπόνηση σε λίγες ώρες και την άτυπη έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου:Winning has a price. Leadership has a price. We pull one another, when someone doesn't want to be pulled. We challenge our teamates when some of them don't want to be challenged. Once you join our team, you live with a certain standard of how we play the game. In order to win something, you've got to make sarcifices. And we will. That’s how we play the game. That is our mentality.