Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο BEST 20/20 (10.07)

Ο Γ.Σ Γλυκών Νερών υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την Παρασκευή 10 Ιουλίου τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη στα πλαίσια του προγράμματος Basketball Elite Summer Training - BEST 20/20.


Σε μία παρουσία που έγινε επίσης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του προγράμματος 'Ζήσε Αθλητικά!', ο Ανδρέας μίλησε στους μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές του προγράμματος για μία αξιοθαύμαστη επαγγελματική διαδρομή 22 ετών. Αναφερόμενος από τα πρώτα του χρόνια στον Κύδωνα Χανίων και στον γυμναστή που του πρότεινε να ξεκινήσει ένα πολύ όμορφο ταξίδι που τον έφερε σε 3 ηπείρους και 9 χώρες, μίλησε για την εμπειρία του στο NBA, για τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και των ανθρώπων που γνώρισε, για την αξία της εκπαίδευσης και για τη διαρκή προσπάθεια και τις θυσίες που έκανε για τον πρωταθλητισμό.


Στην ομιλία του συμμετείχαν με εύστοχες ερωτήσεις πολλοί από τους νεαρούς αθλητές. Στην ερώτηση για το ποια αθλητική σιγμή ήταν η πιο σημαντική, ο Ανδρέας αναφέρθηκε στην μοναδική στιγμή που ως μέλος της Εθνικής Ανδρών έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ξεχωρίζοντας την από πολλές άλλες σπουδαίες στιγμές (2 τίτλοι Euroleague, 2 χάλκινα μετάλλια με Εθνικές Εφήβων και Ανδρών σε Eurobasket, 1 τίτλος NBA G-League, κλπ.).


Στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός συμμετείχε σύσσωμο το coaching staff του προγράμματος, προεξάρχοντος του coach Βαγγέλη Ζιάγκου που μίλησε για την μετριοφροσύνη και την ομαδικότητα που διήκρινε τον Ανδρέα στην συνεργασία τους στο Ρέθυμνο πριν 2 χρόνια σε μία χρονιά που επιβραβεύθηκε με μία πανάξια παραμονή στα σαλόνια της Basket League.


Ο Σύλλογος τίμησε μέσω του Προέδρου του Δ.Σ. τον Ανδρέα με το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου - συγγραφέα Νίκου Παπαδογιάννη 'Τα ματς της ζωής μας', αφιερωμένο με μία ξεχωριστή κρητική μαντινάδα.


Από το εξαιρετικό site Athlete Stories στο οποίο ο Ανδρέας αρθρογραφεί, δανειζόμαστε λίγα λόγια του τα οποία αποτελούν και για το Γ.Σ. σημαντικές αξίες στον αθλητισμό και όχι μόνο: Όσο καλός κι αν νομίζεις ότι είσαι, μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο και υπάρχει και κάτι καλύτερο για σένα. Καμία δυσκολία δεν πρέπει να την θεωρούμε ένα τέλμα. Οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή και στην καριέρα, δεν πρέπει ποτέ να το θεωρούμε ως αδιέξοδο.


Σε ευχαριστούμε Ανδρέα Γλυνιαδάκη!


ΥΓ. Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει το φωτογραφικό υλικό από τη δεύτερη εκδήλωση του BEST 20/20 που έγινε στις 20.07 με καλεσμένο το Νίκο Παπαδογιάννη και τον Δημήτρη Μαυροειδή. Το πλήρες οπτικό υλικό των εκδηλώσεων θα ανέβει αμέσως μετά στο κανάλι Youtube του Συλλόγου.