Έναρξη προπονήσεων στις 31.08.2020

Η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020 - 2021 ξεκινάει επίσημα τη Δευτέρα 31 Αυγούστου για τα Αγωνιστικά Τμήματα και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου για τις Ακαδημίες μας.


Η επαναφορά τις προπονήσεις θα γίνει με τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID19 (ΦΕΚ 3165/Β/31.07.2020) καθώς και με τις συστάσεις που εκδόθηκαν στις 14.08.2020 από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Τονίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής, μετά την επιστροφή από ταξίδια διακοπών υπάρχει ισχυρή σύσταση στους αθλητές/τριες να αφήνουν να περάσει ένα διάστημα 7 ημερών πριν ξεκινήσουν τις προπονήσεις. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης και να είναι σε εγρήγορση, ώστε αν εκδηλώσουν έστω και ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθούν ιατρό. Επίσης, εάν στο περιβάλλον τους προκύψει άτομο θετικό σε COVID19, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Για τους αθλητές που έχουν επιστρέψει ήδη από ταξίδια διακοπών έως τις 17 Αυγούστου, θα γίνουν σε συνεννόηση με τους προπονητές, ατομικές προπονήσεις ή προπονήσεις semi-personal 6 έως 8 ατόμων για το χρονικό διάστημα 24.08 - 30.08. Η σχετική ενημέρωση θα γίνει απευθείας από τους προπονητές.


Επισημαίνεται ότι παραμένει σε ισχύ το Πρωτόκολλο Λειτουργίας για το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και συνεχίζεται η καταγραφή βιβλίου εισερχομένων - εξερχομένων όπως επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία, η υποχρεωτική θερμομέτρηση και άλλα μέτρα πρόληψης. Έχει εκπονηθεί επίσης και έχει εγκριθεί από το Δήμο Παιανίας το Πρωτόκολλο Λειτουργίας για το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου, για το οποίο θα υπάρχει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες προς τους προπονητές και τους γονείς.


Ειδικώς όσοι αθλητές και αθλήτριες επιστρέφουν από ταξίδι από τις ακόλουθες περιοχές, που έχουν χαρακτηριστεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ως επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές συστήνεται ισχυρά - εκτός από την τήρηση του διαστήματος των 7 ημερών - να αναφέρουν την περιοχή των διακοπών τους στο προπονητικό staff. Οι περιοχές αυτές είναι: Περιφέρειες: 1. Κρήτης, 2. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Περιφερειακές Ενότητες: 1. Θεσσαλονίκης, 2. Χαλκιδικής, 3. Λάρισας και 4. Κέρκυρας


Δήμοι: 1. Μυκόνου, 2. Πάρου, 3. Σαντορίνης, 4. Βόλου, 5. Κατερίνης, 6. Ρόδου, 7. Αντιπάρου, 8. Ζακύνθου, 9. Κω και 10. Πόρου


Ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση και συνεργασία.


Καλό ξεκίνημα!